Povratak u velikom stilu

Nikola Rađen o podršci koju mu pružaju Ana, Nina i Tea: Iskoristiću svaki dan kako bih im dokazao da nisu uzalud verovale u mene

0
Posle dvogodišnje suspenzije zbog dopinga, vaterpolista Nikola Rađen odigrao je prvu utakmicu, na kojoj je postigao pobedonosni gol, pa je jasno kako je uz podršku svojih najbližih uspeo da prebrodi težak period i da je spreman za nove izazove
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Trofejni sportista Nikola Rađen (32) protekle nedelje odigrao je prvu utakmicu za svoj novi klub Oradea, čime je zvanično nastavio vaterpolo karijeru nakon što je dve godine morao da izostane iz bazena zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci. Rađen se vratio željan pobede i novih uspeha, što se moglo videti po njegovoj igri, a kao jagoda na tortu došao je odlučujući gol kojim je svoj tim doveo do trijumfa. Veliku podršku kako javnosti, tako i publike s tribina imao je tokom te povratničke utakmice, ali olakšavajuća okolnost bila je i to što u njegovom novom klubu brani i nekadašnji saborac iz reprezentacije Gojko Pijetlović. U razgovoru za magazin Story, Nikola govori o novoj energiji koju sada oseća i želji da ponovo osvaja medalje.

 

Nikola Rađen: Ana vodi glavnu reč u kući

 

- Fantastičan je osećaj vratiti se u bazen i imam utisak da u ovoj igri uživam više nego ikada. Jedno je sigurno, a to je da imam veliku želju da pružim više nego dosad – govori sportista.

 

Iako iza sebe ima godine iskustva u vaterpolu, ovaj meč bio je poseban jer je na više načina obojen trijumfom, ličnim i timskim. Ipak, nije dozvolio da ga trema u potpunosti savlada pred ovako važan dan.

 

- Imao sam sreće da radim s najboljim trenerima, koji su me naučili kako da se izborim s tremom. Uspeo sam i ovog puta da je pretvorim u koncentraciju i nadam se da ćemo pobedu poput ove ponavljati i u budućnosti – objašnjava Rađen dodajući da je nakon postignutog gola pomislio: Još samo da Gojko odbrani penal i ulazimo u finale. Tako je i bilo.

Podrška navijača nije ga iznenadila, ali sada je smatra obavezujućom jer treba da opravda to što su prethodnih godina verovali u njega i nestrpljivo iščekivali da se vrati sportu.

 

Osim kolega i navijača, najjači vetar u leđa davali su mu članovi njegove porodice, supruga Ana i ćerke Nina i Tea. Iako zauzeta čestim nastupima, Nikolina lepša polovina nije želela da propusti ovako bitan dan te je zajedno s naslednicama prisustvovala meču. Rađen nikad nije krio da su mu njegove tri dame najviše pomogle u prethodnom periodu i koliko im je zahvalan na svemu što mu pružaju.

 

Nikola Rađen o trenutku koji će pamtiti ceo život: Moje tri devojke smislile su originalan način da me iznenade (FOTO)

 

- Bile su moj pokretač, snaga i svetlo na kraju tunela. Hvala im na svemu i probaću da iskoristim svaki dan kako bih im dokazao da nisu uzalud verovale u mene – zaključuje vaterpolista.

 

Pošto je uzbuđenje posle utakmice splaslo, Nikola se vratio napornim treninzima jer ga očekuju nove bitke koje treba da dobije nakon pružene šanse da se ponovo dokaže sebi, ali i drugima.

 

makonda-tracker