Dvostruko slavlje

Ljiljana Jakšić Salveta: Borim se za svoju jedinicu

0
Glumica Ljiljana Jakšić proslavila je treći rođendan naslednice Darije 25. novembra, a dve nedelje pre toga zajedno su oduvale svećice u čast njene 55. godine, podsetivši se na veliku radost trenutka kada su izašle iz porodilišta.
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Glumica Ljiljana Jakšić (55), koju je publika zapamtila po ulozi Salvete u emisiji Kursadžije, poslednje tri godine živi potpuno drugačijim stilom života otkad je u njen život ušetala naslednica Darija (3) koju je dugo iščekivala. Radost u domu Jakšić prethodnog meseca dodatno su uvećala dva razloga za slavlje. Naime, nakon što je 11. novembra Ljiljana obeležila svoj 55. rođendan, dve nedelje kasnije priredila je za svoju mezimicu i njene drugare rođendansku zabavu u dečjoj igraonici Ostrvo sa blagom. Nežni tonovi i graja najmlađih ispunili su radostan dan koji će svima biti dugo u pamćenju.

 

foto: Luka Šarac

U razgovoru za magazin Story, glumica je podelila prve utiske sa proslave govoreći o tome koliko pažnje pridaje značajnim porodičnim datumima, kao i o ponosu zbog toga što je uspela da ostvari svoju veliku želju i postane majka nakon duge borbe za potomstvo, savetujući svim damama koje su se našle u situaciji kakvoj je i sama bila da ne odustaju od svojih snova.


- Slavlje je bilo predivno, a kako bi drugačije i bilo kad su tu presrećna Darija, njenih 27 divnih drugara i njihovi roditelji koji ih mnogo vole, te još dvadesetak mojih najdražih prijatelja i rođaka. Toliko ljubavi, radosti i sreće bilo je na jednom mestu da mi se sve činilo gotovo nestvarno. Delovalo mi je kao prelepa čarolija u kojoj sam čitavog života želela da budem i u kojoj bih ostala zauvek. Divna igraonica u kojoj smo organizovali slavlje zove se Ostrvo sa blagom, ali zaista najvećim blagom koje se može zamisliti. Mislim da smo nadmašili Spilberga, čak ni njegovo blago ne bi bilo vrednije od ovoga koje smo mi imali u ta dva i po sata. Radosna cika i graja, skakanje, jurcanje mališana, blaženi osmesi mama koje ih pogledom prate... Tu se plesalo, pevalo, uživalo u velikoj čokoladnoj torti, kako je Darija želela, pevali smo i Danas nam je divan dan, jednu od najdivnijih pesmica za mene – kaže glumica.

 

foto: Luka Šarac

Kada su gosti otišli svojim kućama, ponosna majka sumirala je utiske sa slavlja govoreći o emocijama koje su je ispunile:


- Kad se slavlje završilo, ostala sam sa činjenicom da je prošlo tri godine otkako je Darija došla na svet i da je to najsrećnije vreme u mom životu. Od njenog dolaska imam samo radost, ništa crno, čak ni sivo u svom životu. Šta god da se događa sa mnom ili oko mene, uvek je tu jedna lampica koja sija, negde ispod srca, tamo gde sam nekada nosila ćerku. Iz nje zrače ogromna radost, ljubav, snaga, energija, ali i smirenost, pa imam osećaj kako mogu sve da uradim. I kad padam od umora i kad sam na kraju živaca toliko da bih pukla i kad sam realno zabrinuta zbog nečega, mene ta svetlost opušta, razbistri mi misli i izmami osmeh – objašnjava glumica s osmehom na licu.

 

foto: Luka Šarac

Ponos i sreća ne mogu se sakriti, kao ni najdublje emocije, pa tako ni kod Ljiljane nije mogla da se ne primeti promena koja se desila u poslednje tri godine. Nakon borbe za potomstvo i rizične trudnoće koju je iznela u 52. godini, ćerka je za nju najveći pokretač, a neumoran dečji duh ispunjava je najtoplijim emocijama. Svaki Darijin pokret, novu reč ili gest Ljiljana upija pogledom i nosi u srcu.

 

Nastavak intervjua i fotografija pogledajte na sledećoj strani. 

 

makonda-tracker