Dvostruko slavlje

Ljiljana Jakšić Salveta: Borim se za svoju jedinicu

0
Glumica Ljiljana Jakšić proslavila je treći rođendan naslednice Darije 25. novembra, a dve nedelje pre toga zajedno su oduvale svećice u čast njene 55. godine, podsetivši se na veliku radost trenutka kada su izašle iz porodilišta.


- Darija je pravi dar. Bogu hvala, ona je zdravo, veselo, nestašno, uporno, svojeglavo, šarmantno, raspevano i, naravno, za svoju mamu neodoljivo dete. Ne znam da li je slađa kad se zaceni od smeha ili kad se duri i plače jer je mama rekla ne, a ona bi baš to htela – kaže Ljiljana koja kao samohrana majka sama donosi odluke o vaspitanju Darije, trudeći se da je nauči osnovnim životnim vrednostima i lepim manirima.

 

Za nju se bori kao lavica: Iako nema podršku muža, glumica Ljiljana Jakšić ima razlog za smeh svaki dan (FOTO)

 

foto: Luka Šarac

- Ono što rade svi roditelji sa svojim najdražima u tom dobu radim i ja. Bitke se biju oko ostavljanja bojanki i bojica na svoje mesto posle bojenja, što u podne mora da se prilegne iako joj se ne spava, što bi čarapice trebalo sama da obuje sada kada je već velika. Govorim joj da nikoga ne udara ni tokom igre, čak ni nespretno, upitam je: Da li bi volela da tebe Joca udari? Kad ona kaže da ne bi, objasnim joj da onda ne treba ni ona njega. Poslednjih desetak meseci krećemo u vaspitavanje. Čarobne reči ljubav i disciplina uvek postave stvari na pravo mesto. Zahtevna je i uporna u svojim pokušajima da nešto dobije ili uradi, ali kad joj se razložno objasni, ponekad i dva-tri puta, ona s radošću prihvata ponuđeno objašnjene. Darija je u fazi imitiranja pa mi je jedan od najvećih zadataka da pazim šta radim i kako se ponašam. Već mi je rekla, kad sam u kuhinji ispustila šerpu: Mama, oprezno, pažljivo, smeta komšijama – zadovoljno govori Jakšićeva i dodaje da su najlepši trenuci kada vikendom uživaju u zajedničkom pevanju i maženju.

 

Ljiljana Jakšić Salveta: Ćerka mi je dar od Boga

 

foto: Luka Šarac

Nakon emotivnog objašnjavanja radosti koje joj ćerka pričinjava, popularna glumica ipak se osvrće i na put koji je morala da prođe da bi stigla do toga. Iako sada sve deluje gotovo kao san, Ljiljana iza sebe ima upornu borbu, vreme provedeno u istraživanjima, savetovanjima s lekarima, ali i veliku želju koja ju je vodila ka ostvarenju najbitnijeg cilja. S obzirom na to da se s problemom začeća deteta poslednjih godina bori sve više žena u Srbiji, na osnovu svog iskustva, glumica je svim damama poslala jednu veoma optimističnu poruku koja će ih dodatno podstaći da istraju u svojoj borbi.

 

foto: Luka Šarac

- Bitka za potomstvo najvažnija je u životu žene, naravno, ako to ona želi, a kao i uvek, u toj borbi pobeđuje mudrost. Pronađite lekara kome verujete i posle svih pregleda vaše je samo da ga slušate, beskrajno verujete, nadate se i, najvažnije, da se radujete onome što dolazi. Ako niste uspeli, znači da još nije vreme. Opustite se, prepustite se, radujte se i doći će, a s njim najveća radost i sreća života. To je moje iskustvo, a odlučujete vi – zaključuje Ljiljana.


 

makonda-tracker