pošli njegovim sportskim stopama

Ko su deca Svetislava Pešića? Oboje su uspešni, ona je udata za slavnog sportistu, a on je gospodin bez premca

0

Iskusni strateg i selektor Svetislav Pešić Kari ima dvoje dece, koji su nasledili njegovu ljubav prema sportu.

Svetislav Pešić priprema našu košarkašku reprezentaciju za letnje Olimpijeske igre u Pairzu
Svetislav Pešić priprema našu košarkašku reprezentaciju za letnje Olimpijeske igre u Pairzufoto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić biće "mozak" naše reprezentacije na predstojećim letnjim Olimpijskim igrama u Parizu. U iščekivanju ovog takmičenja vlada veliko uzbuđenje, a jasno je da se potajnu očekuju i visoki rezultati, s obzirom na to da znamo da imamo sjajne košarkaše, a čuveni Kari iza sebe nema malo uspeha na tom polju.

 

Nema mnogo sportskih radnika s biografijom kakvu ima Svetislav Pešić Kari, ali o njegovom privatnom životu malo se zna; ipak, on je uspeo u tome da veliku ljubav prema sportu prenese i na svoju decu.

 

Pešić ima dvoje dece, koje je dobio u skladnom braku, a ima sina Marka i ćerku Ivanu.

 

 

Ko su deca Svetislava Pešića?

 

Ivana Pešić, danas Ivana Jagla, radi kao lični trener u Minhenu. Takođe, Ivana je specijalizovana za jogu i diplomirani je master sportske psihologije.

 

Ona ističe koliko je zdravlje i balans u telu i ishrani neophodan za kvalitetan život, a svoju profesiju usmerila je ka tome da, kao lični trener, pomogne i motiviše.

 

 

Poznato je da je ona bila ta koja je upoznala srpsku teniserku Anu Ivanović i nemačkog fudbalera Bastijana Švajnštajgera, jedan od omiljenih sportskih parova sveta.


Moj prijatelj Švajnštajger i Ana Ivanović su u emotivnoj vezi, upoznala ih je moja ćerka Ivana. Neka se deca vole i drže za ruke... – izjavio je na početeku njihove ljubavi Svetislav Pešić, čime je bio jedan od prvih koji je potvrdio glasine da su oni Ana i Bastijan srećno zaljubljeni.

 

Ivana je, inače, godinama u braku s nemačkim košarkašem Janom Hendrikom Jaglom.

 

Pešić ima i sina Marka, rođenog u Sarajevu 1976. godine, jer je njegov otac tada nastupao za sarajevski KK Bosna. Kako je njegov otac gradio karijeru u Nemačkoj, veliki deo života proveo je upravo u toj zemlji, a Pešići su se na zapad otisnuli 1987. godine.

 

Marko Pešić
Marko Pešićfoto: Matthias Stickel / AFP / Profimedia

Malo je poznato da je Pešićev sin nastupao u dresu nemačke reprezentacije, s kojom je u Srbiji 2005. osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu. Zanimljivo je da je 2002. godine u Indijanapolisu, dok je Svetislav Pešić vodio Jugoslaviju do zlata, njegov sin igrao za Nemačku i s ovim timom osvojio treće mesto na SP.


Mnogi ne znaju da je Marko imao presudnu ulogu u Karijevom povratku na klupu nacionalne selekcije. Baš kad je Svetislav planirao da ostane u košarci u nekoj manjoj ulozi i odmori od naporne karijere, stigao je poziv Srbije.


Sin Marko mi je rekao: "Hajde, tata, kad te ljudi zovu". I ja sam imao potrebu da se uključim, da pomognem iskustvom i vidim da li možemo još bolje da razvijemo košarku u našoj zemlji – otkrio je u jednom intervjuu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Pesic (@pesic7)


Danas je Marko Pešić generalni direktor KK Bajern Minhen, a od 1997. godine je u braku s Lulom Pešić, s kojom ima sina Luku. Marko je uveren da će on talentom nadmašiti i dedu i oca.


Mislim da će Luka biti najbolji košarkaš u našoj familiji, bolji i od dede i od mene. Razlog za to je što dobro sluša i prihvata sve savete dede Svetislava. Ja, moram da budem iskren, to nisam radio, nisam ga slušao a da jesam mislim da bi i ja bio bolji igrač – istakao je Marko jednom prilikom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Pesic (@pesic7)

 

Bonus video

Svetislav Pešić ljut na novinare

 

makonda-tracker