zanimljivo

RAZLIKA je evidentna — ali samo za jedno! Fotografije kraljice Ranije i kralja Abdulaha iz 1999. i 2024. u istom ruhu

0

Jordanski kraljevski par proslavio je srebrni jubilej vladavine, a to su obeležili portretom koji je omaž njihovom prvom portretu.

Jordanski kraljevski par, Ranija i Abdulah
Jordanski kraljevski par, Ranija i Abdulahfoto: Balkis Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Pre nekoliko dana je veliku pažnju privukla elegantna haljina jordanske kraljice Ranije, koju je ponela na novom službenom portretu koji je hašemitski kraljevski dvor objavio povodom obeležavanja srebrnog jubileja kralja Abdulaha II.

 

Pomenuti portret objavljen je 9. juna, u čast dolaska kraljevskog para na jordanski presto pre 25 godina, 1999. godine. 

 

Zanimljivo je da je kraljica Ranija ponela identičnu haljinu za srebrni jubilej kao i na svom prvom zvaničnom portretu, koji je hašemitski kraljevski dvor objavio pre 25 godina.

 

Na zvaničnim portretima iz 1999. i 2024. godine vidi se evidentna razlika između kralja i kraljice. Naime, kada se portreti posmatraju uporedo, jasno je da se kraljica gotovo i nije promenila. 

 

Kraljica je tada imala 29 godina, a kraljevski par dobio je četvoro dece.

 

Pored ove hajline, podsetimo, kraljica je nosila i tijaru koju nosi samo u izuzetno retkim prilikama, odnosno, samo tri puta pre srebrnog jubileja.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Princ Filip i princeza Danica o kraljici Elizabeti

 

makonda-tracker