impresivno

25 godina stara KREACIJA nakon koje je ISPISANA ISTORIJA: Jordanska kraljica Ranija oduševila haljinom starom 2 decenije

0

Poslednji put su u nju svi gledali s oduševljenjem kada je bila u dvadesetim 

KRALJICA RANIJA OD JORDANA U HALJINI STAROJ 25 GODINA
KRALJICA RANIJA OD JORDANA U HALJINI STAROJ 25 GODINAfoto: EPA-EFE/Daniel Gonzalez

Jordanska kraljica Ranija odlučila je da reciklira jednu od svojih najdirljivijih haljina kako bi obeležila srebrni jubilej sa svojim suprugom kralja Abdulaha II.


Kraljica Ranije zaračila je bezvremenskom elegancijom na novom zvaničnom portretu koji je Hašemitski kraljevski dvor objavio povodom srebrnog jubileja kralja Abdulaha II.

 

Na portretu koji je podeljen u nedelju 9. juna u čast pristupanja jordanske kraljevske porodice na tron 1999. godine, kraljica Ranija se pojavila u haljini koja je odraz gracioznosti dok je stajala pored svog muža ispred jordanske zastave.

Prateći jednostavan, ali veoma upečatljiv stil jordanska kraljica izgledala je  uzvišeno u jednostavnoj crnoj haljini. Iako veoma jednostavna ova  klasična haljina kratkih rukava sa ravnim dekolteom oduševila je sve koji su je videli, ali i one koji je pamte u istoj toj haljini od pre 20 godina.

 

Monohromatski ansambl kraljice Ranije savršeno je upotpunio njen bordo pojas koji predstavlja Orden Al-Huseina bin Alija.

 

Kao prikladan znak njene stabilnosti i nepokolebljive lojalnosti jordanskom tronu, haljina kraljice Ranije za srebrni jubilej ponela potpuno istu odeću koju je nosila na svom prvom zvaničnom portretu koji je podelio Hašemitski kraljevski dvor 1999. godine.

Majka četvoro dece tada je imala 29 godina i ujedno najmlađa kraljica na svetu.

 

- Kraljica se nije ni malo promenila. Kakva lepota i gracioznost! - primetio je jedan kraljevski obožavalac na Instagram stranici @jordansroialfamili, dok je drugi na X podelio: „Nije ostarila ni dana“.

 

Retki dragulji kraljice Ranije od Jordana


Pored ove fascinantne hajline kraljica je nosila i tijaru koju nosi samo u izuzetno retkim prilikama. Reč je o tijari sa arapskim pismom, koju je kraljica Ranija javno nosila samo tri puta u svojoj 25-godišnjoj vladavini pre srebrnog jubileja.

 

Sa hiljadama dijamanata, uključujući upadljivo kamenje i dijamant u obliku kruške, tijara je takođe prošaran skrivenom arapskom kaligrafijom sa strane, na kojoj piše: "Rajvatum min Allah" što u prevodu znači "Molitva uslišana od Boga".

RANIJA GODINAMA IMA NEPRIKOSNOVEN STIL
RANIJA GODINAMA IMA NEPRIKOSNOVEN STIL foto: Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Tijara, koju je naručio njen suprug kralj Abdulah, nije debitovala sve do 2006. godine kada ju je kraljica ponela za državni banket koji je priredila holandska kraljevska porodica u palati Nurdeinde.

 

Ponovo ga je nosila na naslovnoj strani Vaniti Fair-a 2008. godine, a odabrala je da nosi sentimentalni dodatak za venčanje svog sina prestolonaslednika Al Huseina i princeze Rajve 2023. godine.

ZA SREBRNI JUBILEJ KRALJICA JE ČUVALA HALJINU 25 GODINA
ZA SREBRNI JUBILEJ KRALJICA JE ČUVALA HALJINU 25 GODINA foto: Balkis Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Štedljive ikone kraljevskog stila


Jordanska kraljica Ranija nije jedina koja ne želi da novac iznova i iznova baca na komade odeće koje će nositi jednom ili veoma retko. I princeza od Velsa je jedna od onih žena koje vole da ponove odevne kombinacije. Takođe i princeza Ana često reciklira odeću u kojoj je bilstala pre 50 godina.

 

Princeza Ana (73) je nedavno zaslepila sve u Dubaiju kada je odlučila da ponovo obuče tirkiznu haljinu koju je poslednji put nosila u dvadesetim godinama. Prelepa plisirana haljina, napravljena od akvamarin tkanine i ukrašena elegantnom kragnom i detaljima na kopčanje, prvi put je nošena pre 46 godina kada je princeza imala samo 26 godina.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Šta je to dinastija haljina?

 

 

makonda-tracker