film im je u krvi

Znate li ko je ćerka Mikija Manojlovića? Igrala u ČUVENOM FILMU iz devedesetih, pa odabrala drugačiji put

0

Dok joj se veliki deo porodice bavio ili bavi glumom, ćerka slavnog Predraga Mikija Manojlovića, odabrala je drugi put uprkos uspešnom izletu u ovaj posao, ali je i dalje u bliskoj oblasti

Predrag Miki Manojlović je otac dvoje dece
Predrag Miki Manojlović je otac dvoje decefoto: Miloš Tešić / ATAImages

Privatni život žive legende srpskog i jugoslovenskog glumišta Predraga Mikija Manojlovića nije izložen očima javnosti jer slavni glumac bira da se ne eskponira previše, ali su javnosti poznati neki detalji o njegovoj porodici i brakovima.

 

Glumac Miki Manojlović već godinama je u skladnom braku s Tamarom Vučković, poznatom glumicom i direktorkom Jugoslovenskog dramskog pozorišta.


Par ima sina Ivana, a čuveni umetnik ima i starije dete – ćerku Čarnu, koju je dobio u prvom braku, s koncert-majstorom Narodnog pozorišta Iskrom Uzelac.

 

Budući da je odrasla u umetničkoj porodici, nije ni čudo što je Čarna Manojlović odabrala rad na filmu, a kao dete je igrala u čuvenom ostvarenju "Tango argentino" (1992) režisera Gordana Paskaljevića, po scenariju Gordana Mihića.

 


Ćerka Mikija Manojlovića igrala je devojčicu Selenu, ali se ipak nije zadržala u svetu glume, već je rešila da postane rediteljka.

 

 

Ona je i docentkinja filmske režije na Akademiji umetnosti u Beogradu, a uz to je i majka dvojice dečaka.


Čarna Manojlović je do sada postigla mnogo uspeha, a njen rad prikazivan je na brojnim ilmskim festivalima i platformama poput East Silver Jihlava, Zagreb film festivalu, ZagrebDox-u, u Motovunu, na Festivalu srpskog filma u Parizu, Festivalu srpskog filma u Čikagu, Kustendorfu, Festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma u Beogradu, festivalu Beldocs, PitchWise festivalu u Sarajevu, BeFem-u, FemixFest-u.

 

Čarna Manojlović je istaknuta rediteljka
Čarna Manojlović je istaknuta rediteljkafoto: Youtube Printscreen

Inače, uz to što su joj otac i maćeha glumci, Čarnina baka je Zorka Doknić Manojlović, čuvena glumica koju mlađa publika najbolje zna po ulozi u filmu "Rane".

 

BONUS VIDEO

Miki Manojlović na komemoraciji nakon smrti Mire Furlan

 

makonda-tracker