filmska priča

Ovo je porodica Miloša Bikovića: Glumac je rano ostao bez oca, majka mu je velika podrška, a brat poznati monah

0

Znate li ko su članovi porodice Miloša Bikovića?

Ko su mama, tata i brat Miloša Bikovića?
Ko su mama, tata i brat Miloša Bikovića? foto: Instagram / bikovic

Miloš Biković i njegova partnerka Ivana Malić potvrdili su da će uskoro postati roditelji. 

 

Lepa devojka poznatog glumca, koji je poznat kao veliki zavodnik, se bavi jednim veoma odgovornim zanimanjem, a srećne vesti su sigurno radosno dočekali i članovi MIloševe porodice - brat i majka. 

 

Brat Miloša Bikovića ima veoma zanimljivu životnu priču, prilično nesvakidašnju. 

 

Naime, njegov brat Mihailo Biković je odlučio da se zamonaši kada je imao 22 godine, a dok je Miloš još bio dete.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)

Mihailo je stariji 16 godina, a svojevremeno je prepričao svoj razgovor sa njihovom trudnom majkom, koja nije bila sigurna da li je prava odluka da u tom trenutku dobije još jedno dete.   

 

- Kada je naša majka imala dilemu da li da rodi, ja sam rekao: „Naravno, jer dok je on mali, ja ću štititi njega, a kada on poraste, a ja budem stariji, on će štititi mene“. Upravo takav je naš odnos danas. Miloš ima izuzetan osećaj za pravdu, uz razvijen zaštitnički stav - priča iguman Mihailo Biković. 

 

Miloš i Mihailo su veoma bliski, ali okolnosti im ne dozvoljavaju da se često viđaju.

 

Mihailo Biković je odlučio da se zamonaši kad je imao 22 godine
Mihailo Biković je odlučio da se zamonaši kad je imao 22 godine foto: Damir Dervišagić

- Nedostaje mi brat. Često, često. Ali, u svemu moraju da postoje žrtve zarad jednog višeg interesa. A taj viši interes je da svi dobijemo jedno dobro koje će oplemeniti naše duše - kaže Mihailo.

 

- Moj brat je stariji od mene 16 godina, a otišao je u manastir kada je imao 22 godine. Ljudi imaju pogrešnu percepciju kada je reč o ovim stvarima i smatraju da monasi žive isposničkim životom, kao da žive u pećini. Ali to nije tako - rekao glumac jednom prilikom.

 

On se podsetio momenta kada je Mihailo odlučio da se zamonaši. Kako kaže, to nije lako palo njihovim roditeljima. 

 

- Teško im je bilo da prihvate. Imao je šest godina kada su se naši roditelji razveli i upamtio je kako izgleda porodični život. Ja nisam. Postojao je jedan period kada su se moji roditelji nakon razvoda pomirili, i bili šest meseci zajedno, ali su se potom trajno rastali. Ne sećam se perioda kada smo bili svi na okupu, ali znam da sam svoje roditelje prvi i jedini put video zajedno kada sam imao 18 godina. Sedeli su za stolom i doručkovali... Brat i ja imamo iste roditelje, ali smo rasli u različitim uslovima - pričao je Biković.

 

Miloš i Mihailo Biković imaju iste roditelje, ali nisu odrastali u sličnim uslovima
Miloš i Mihailo Biković imaju iste roditelje, ali nisu odrastali u sličnim uslovimafoto: PRINTSCREEN, DRAGANA UDOVIČIĆ

Mihailo je ispričao i kako mu se pojavila želja za odlaskom u crkvu dok je jednom prilikom bio na odmoru kao mlađi. 

 

- Bio je topao dan. Dođem do kraja ulice i pogledam a ispred mene crkva. I moja prva misao je bila - Ajde da uđem u crkvu, u crkvi su debeli zidovi pa da se rashladim. Boraveći tu jedno pet minuta ja sam osetio jednu takvu milinu koja je poprimila takvu snagu da sam ja počeo da ridam - kaže Mihailo. 

 

Tada je, kaže, osetio bujicu emocija, koje mu u tom periodu nisu bile svojstvene. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)

- Plakao sam od tuge i radosti, bukvalno sam se tresao od plača. A dve tri godine unazad bio sam kao kamen. Umirali su neki moji rođaci i tada ni suzu nisam mogao da pustim, a ovde ridam... I tako plačem bez razloga ali jako prijatan osećaj. Polako izađem iz crkve i pogledam oko sebe i vidim da su mi boje lepše, kako pomislim na ljude nekako su mi draži. I zbog tog lepog osećaja kažem sebi da ću čim dođem u Beograd krenuti u crkvu samo da mi se ovo ponovo desi - seća Mihailo tog trenutka. 

 

Miloševa i Mihailova porodica je svojrevremo bila imućna, međutim Miloš nije imao prilike da uživa u tom bogatstvu. 

 

- Moja porodica je nekada bila veoma bogata, a nakon Drugog svetskog rata zbog nacionalizacije smo sve izgubili. Tata je bio direktor velike austrijske firme i zarađivao je dosta novca, ali ja nisam osetio taj lagodan život. Moj brat jeste - kaže Miloš.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)

Kada su im se roditelji razveli, njihov otac je otišao u Nemačku, a preminuo je 2006. godine. Miloševa majka se zove Marija i ako se zagledate videćete da likom mlađi Biković liči na nju.

 

- Njoj moj uspeh nije mnogo važan. Verovala je da ću postati glumac, ali me nije preterano hrabrila u tome. Kada je moja karijera počela da ide uzlaznom linijom, ona me je podržala. Kupio sam joj stan u Beogradu, a pre toga sam joj iz Rusije doneo krznenu kapu, koja joj se mnogo dopala. Njoj pokloni nisu toliko važni. Odrastao sam na Karaburmi, a često smo se selili jer nismo imali svoj stan - ispričao je Biković.

 

Bonus video: 

 

 

 

makonda-tracker