odrastao je uz muziku

Znate li ko je majka Miodraga Radonjića? Bila je vrlo uspešna, a menadžer Lepe Brene hteo je da radi SAMO JOŠ S NJOM

0

Iako se zbog porodice odrekla muzičke karijere, majka šarmantnog glumca umela je na slavljima da razgali sve muzikom, a u tome su joj pomagali sinovi

Glumac Miodrag Radonjić
Glumac Miodrag Radonjićfoto: Stefan Stojanović

Popularni glumac Miodrag Radonjić proteklih godina spada u omiljene mladiće naše glumačke scene, a najviše simpatija pobrao je ulogom Baće u seriji "Južni vetar".


Ništa manje zapažen nije bio ni kao inspektor u seriji "Ubice mog oca" i albanski terorista u filmu "Balkanska međa", a uspešno nastupa i u pozorištu.


Malo je poznato da je Radonjić umetničku crtu nasledio od majke Branke, koja se, doduše, nije bavila glumom već muziku, u kojoj je postigla mnogo uspeha.


Kako je glumac svojevremeno ispričao, pre njegovog rođenja, njegova majka je svirala harmoniku i često nastupala.

 

Dok se brat i ja nismo rodili, mama je bila veoma uspešna u muzičkom poslu, bila je prvakinja harmonike stare Jugoslavije. Mnogo je radila po svadbama, čak je išla na turneje po Evropi i Americi – otkrio je Miodrag u jednom intervjuu.


Štaviše, Branka je delila menadžera sa jugoslovenskom divom Lepom Brenom, a njih dve bile su tada jedine o čijim je karijerama brinuo Radoslav Raka Đokić.

 

Glumac Miodrag Radonjić
Glumac Miodrag Radonjićfoto: Amir Hamzagic/ATAImages

Tih osamdesetih godina njen menadžer je bio čuveni Raka Đokić, koji je tada zastupao i Lepu Brenu. Imao je samo dve klijentkinje, Brenu i moju mamu. Onog momenta kada se mama odlučila da osnuje porodicu, karijeru je ostavila po strani i posvetila se nama – ispričao je glumac.


Muzika je zato oduvek bila zastupljena u njegovom domu, a Radonjići imaju i svoje omiljene pesme, koje su zajedno izvodili na porodičnim okupljanjima.


Mama je često svirala harmoniku ili klavir, a brat i ja bismo pevali, naročito na slavama. Izvodili smo narodne pesme od "Stani, stani, Ibar vodo", pa sve do "Hej, momci mladi" grupe "Legende", uz koju smo i đuskali – prisetio se.

 


Miodrag Radonjić, inače, ima brata Marka, od kog je mlađi samo 14 meseci.

 

Njegov otac Nenad često je radio van Beograda, a oni su najpre živeli u porodičnoj kući u Zemunu, a potom se preselili na Konjarnik.

 

 

BONUS VIDEO

Miodrag Radonjić sa suprugom na premijeri filma Izazov

 

makonda-tracker