TUŽNA VEST

Živeo je da bi ostvario njenu POSLEDNJU ŽELJU: Preminuo suprug legendarne Ružice Sokić

0

Njihova ljubavna priča trajala je trideset godina.
 

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Miroslav Miki Lukić, životni saputnik naše čuvene glumice Ružice Sokić, preminuo je u 91. godini u utorak, 12. aprila u Beogradu.

 

U skladnom braku ovaj par je uživao čitavih 30 godina, a nakon što ga je supruga zauvek napustila, Miki je svoj život posvetio ostvarenju njene poslednje želje.

 

 

Po zelji njegove supruge Ružice, posle njene smrti, uz pomoć prijatelja je osnovao Fondaciju koja podstiče mlade stvaraoce u oblasti dramske umetnosti.

 

Ružica mu je za života izgovorila reči koje su mu ostale u sećanju do kraja:

 

- Samo da me ne zaboraviš - govorila mu je.

 

Muž Ružice Sokić
foto: Damir Dervišagić

Tada se zarekao da će svoju dragu čuvati od zaborava i tako je živeo do poslednjeg dana. Pored Fondacije, otvorio i Ružičin legat u novoj Kinoteci. I to nije sve. U pripremi je i nova knjiga o komediji masa, kojom je želeo da se donekle oduži ženi koju je svim srcem voleo do kraja.

 

Da se podsetimo, Ružica je karijeru počela davne 1957. godine, u filmu "Doktor", da bi potom igrala u filmovima "Kad budem mrtav i beo", "Bokseri idu u raj", "Užička republika", "Savamala" i drugima.

 

1 / 6 Foto: Dragana Udovičić

 

Komedija "Tesna koža" donela joj je najveću popularnost, a za film "Žuta" nagrađena je Zlatnom arenom na Filmskom festivalu u Puli. Neke od njenih poznijih velikih uloga su Taska u velikom bioskopskom hitu "Zona Zamfirova" i kuma Anica u popularnoj seriji "Greh njene majke".

 

Ružica je često prikazivana kao zavodnica. Neke od tih uloga, poput Žute ostale su najupečatljivije. Tu spadaju još i snaja Ruža u "Drugoj Žikinoj dinastiji" i Veliborka Veca u "Srećnim ljudima".

 

 

makonda-tracker