iznenadićete se

Od magistara do doktora nauka, lekara i onih koji rade u Guglu: Evo koje velike škole su završila deca poznatih u Srbiji

0

Mnoge u javnosti nikada nismo videli 

Koju školu je završila ćekra Mire Škorić
Koju školu je završila ćekra Mire Škorić foto: Instagram / miraskoric

Mnoge poznate ličnosti iz sveta muzike, filma i iz drugih oblasti imaju decu koja su veoma dobri đaci, a neki od njih završili su teške, državne fakltete i bave se poslovima o kojima su sanjali.

 

Njihovi roditelji, veoma poznati u Srbiji, retko kada ih eksponiraju u javnosti. Među njima su Aco Pejović i njegove ćerke, a tu su i Sanja Đorđević, Mira Škorić i mnogi drugi.

 

Pa da krenemo. Prvi na spisku je Aco Pejović, koji je mnogo rada, truda, ali i novca uložio u odgajanje svoje tri ćerke, Magdalenu, Mariju i Ivu. Najstarija ćerka Magdalena je diplomirala na Fakultetu organizacionih nauka, a srednja, Marija je završila medicinu. Najmlađa Iva pohađa staru katoličku školu "Sent Edmunds", u koju idu samo devojčice, piše Kurir.

 

 

Mira Škorić je svoju karijeru gradila kamen po kamen, a svoju porodicu nikada nije želela da izlaže u medijima. Upravo zbog toga ne iznenađuje činjenica da se njena nasledinca uopšte ne interesuje za javni život. 

 

Tek poneka fotografija na društenim mrežama daje nam uvid u kakvu lepoticu je Milica izrasla. Ona je završila medicinski fakultet i radi kao doktorka, a Mira je nju dobila u braku sa hirurgom Vasom Jeremićem.

 

Milica je inače izgovorila sudbonosno "da" svom dugogodišnjem izabraniku prošle godine, a svadbenom veselju koje je upriličeno u jednom elitnom restoranu, prisustvovao je veliki broj poznatih ličnosti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mira Skoric (@miraskoric)

 

Osim Mire, tu je i njena poznata koleginica Sanje Đorđević. Kao i Mira i ona svoju porodicu ne eksponira javno, a samo retki znaju da je njena ćerka završila prava. Kako je u više navrata govorila, Ivana je njen najveći ponos.

 

Ona je završila osnovne studije prava u Beogradu, nakon čega je master studije sportskog prava upisala u Švajcarskoj.

 

Kao što znate, Ivana je posle studija prava u Švajcarskoj polagala diferencijalni ispit da bi mogla i tamo da bude pravnik. Takođe, u Cirihu je završila i master za sportsko pravo. Mislila sam da će se zadržati na tome, ali njena želja je bila da položi i pravosudni ispit – ispričala je pevačica jednom prilikom medijima, prenosi "Grandonline".

 

 

Ovde spisku nije kraj. Ćerka Saške Karan, se školovala u Beogradu, gdeje završila fiziku, a tu je i Dino Merlin i njegova porodica, koju gotovo nikad ne viđamo u javnosti. Ipak, dobro se zna da njegova ćerka koja ima 35 godina obožava informatiku, a uspela je da izgradi i ozbiljnu internacionalnu karijeru.

 

Možda i najveće iznenašenje je Lepi Mića, čovek koji živi od rijalitija, a kome je porodica najvažnija. Ćerka i supruga se nikada u javnosti ne pojavljuju, ali je on u više navrata govorio da ga u svemu podržavaju. 

 

Mića ima ćerku Saru koja je završila doktorske studije i ne želi da se eksponira u javnosti. Ona je završila Elektrotehnički fakultet u Beogradu, doktorske studije u Holandiji i trenutno radi u Guglu.

 

 

- Ja sam svoju misiju završio. Druga je stvar da imam 30 godina... Ja sam svoje dete odškolovao, ona živi od svoje škole. Ona je magistar, doktor inženjer, ima svoj hleb. Ne moram da se borim da završi srednju, osnovnu školu, ja problem nemam. Čekam samo godine da dobijem penziju. Otvoriću nešto kad budem u penziji, nemam problem. To je razlika između mene i ostalih - ispričao je Mića jednom prilikom, pa je dodao:

 

- Imao sam problem 90-tih godina, a oni tad nisu bili ni rođeni. Ja sam sačuvao sve, odgojio dete, odgajio, odškolovao, sačuvao brak, zato kažem da sam tata. Imam mir, nemam problem da razmišljam šta ima Snežana šta da jede. Imam problem da li je Sara u hotelu A ili u hotelu B kategorije. Ali imao sam problem da je iškolujem, da ne primeti nemaštinu, da izađe iz te priče neopterećena. I kad ima i kad nema, ona to nije znala, ona je za sebe imala i nije primetila nikakav problem.

 

Kako je Iva Štrljić govorila o svojoj karijeri i roditeljima pogledajte u videu koji sledi:

 

Bonus video:

 

 

makonda-tracker