EMOTIVNO

Da li je moguće da mu je prešao preko svega? Princa Vilijama i Harija ponovo spojila ljubav prema ISTOJ ŽENI

0

Ovo je bio važan trenutak za dva princa 

foto: EPA-EFE/Yui Mok / POOL
foto: EPA-EFE/Yui Mok / POOL

Poznata braća princ Vilijam i princ Hari odlučila su da ostave nesuglasice po strani kako bi odali počast svojoj pokojnoj majci, princezi Dajani, na ceremoniji dodele nagrada koja je održana ovog petka.

 

Zavađena braća poslala su odvojene video poruke koje su puštane tokom ceremonije dodele nagrada, koja slavi mlade ljude - pokretače pozitivnih promena u svetu.


Poruka princa Vilijama, 41, puštena je na početku ceremonije, a na bini ju je predstavila bivša dobitnica nagrade Diana Legaci Avard Hana Hodžson, koja je upoznala Dajaninog najstarijeg sina dve godine ranije.

 

 

- Danas prepoznajemo moć svih mladih ljudi – moć da izazovu status kvo, da se suprotstave nepravdi i inspirišu značajne promene - rekao je Vilijam. 

 

U međuvremenu, Harijev snimak je pušten na polovini ceremonije, koja je trajala nešto manje od sat vremena.

 

- Dok se okupljamo, podsećam se na duboko uverenje koje je moja majka imala u transformativnu moć mladih ljudi. Ona je prepoznala njihovu jedinstvenu sposobnost da izazovu status kvo i zalažu se za inkluzivnije i saosećajnije društvo - rekao je Hari i dodao:

 

- Njeno nasleđe nastavlja da inspiriše i služi kao primer kako da se krećemo po složenosti našeg sveta danas. Mnogi od mnogih izazova sa kojima se suočavamo nesrazmerno utiču na mlade ljude i, naravno, na njihovu budućnost.

 

Princ Vilijam teško bratu može da oprosti izdaju
Princ Vilijam teško bratu može da oprosti izdaju foto: The Diana Award / Ferrari / Profimedia

 

Vilijam i Hari možda dele ljubav prema svojoj pokojnoj majci, ali su međusobni odnosi među njima godinama napeti.

 

Hari je prvi put 2019. godine govorio o nesuglasicama među njima i nagovestio je da svako ide svojim putem.

 

Napet odnos između kraljevske braće pogoršao je objavljivanje Harijevih kontroverznih memoara 'Spare' ranije ove godine, u kojima je otkrio kako se posvađao sa prestolonaslednikom i kako je njihov verbalni prepirka prerasla u fizički.

 

Kako je istakao, razlog njihove svađe bila je Harijeva supruga Megan Markl, koju je Vilijam navodno nazvao "grubom" i "abrazivnom".

 

Vojvoda je tada tvrdio da ga je stariji brat bacio na pod, ostavivši ga sa gadnim posekotinama na leđima.

 

Princ Hari više gotovo da nije deo kraljevske porodice
Princ Hari više gotovo da nije deo kraljevske porodice foto: The Diana Award / Ferrari / Profimedia

 

Hari je takođe optužio Vilijama da je ljubomoran na njegovu ideju o stvaranju Invictus Games i da ga je ohrabrivao da nosi svoj zloglasni nacistički kostim.

 

Braća navodno nisu razgovarala jedni s drugima kada je Hari odleteo u London u maju da prisustvuje istorijskom krunisanju njihovog oca, kralja Čarlsa III.

 

Uprkos svemu, prinčevi gaje ljubav prema svojoj majci, princezi Dajani i bar na trenutak su svoje razmirice ostavili za sobom i pristali su da budu deo zajedničkog programa u čast žene koja ih je rodila. 

 

makonda-tracker