predivno

Kad se podigla na 4 metra visine, svi su ZANEMELI: Haljina koja je bukvalno ZAPALILA scenu Evrovizije ušla u istoriju

0

Moldavska predstavnica na Evroviziji 2013. godine je potpuno očarala svojim izdanjem.

foto: Rolf Klatt / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: Rolf Klatt / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ovogodišnja 67. Pesma Evrovizije održaće se u Londonu od 9. do 13. maja. I dok iščekujemo da vidimo kako će se Srbija plasirati na ovogodišnjoj Evroviziji i da li će pesma "Samo mi se spava" ući u finale, prisećamo se najlepših i najupečatljivijih stajlinga koji su se ikad pojavili na ovom muzičkom takmičenju.

 

Jedan od najupečatljivijih kostima koji su se za vreme višedecenijskog održavanja pojavili na velikoj sceni ponela je moldavska predstavnica 2012. godine Aliona Mun, piše britanski Telegraph. 

 

Mnogi su je poredili sa haljinom koju je godinu pre nosila azerbejdžanska predstavnica Sabina Babajeva.

 

Naime, reč je o novom pravcu u razmišljanju kada je scenski nastup u pitanju i stavljanje led projekcija i na odevne kombinacije.

- Aliona je bila jedina čiji je vokal pratio njenu haljinu, veoma potcenjena izvedba. I moramo da se složimo. Istina je da je Sabina stavila LED haljinu na mapu, ali je Aliona Mun stavila mapu na zid - mišljenje je jednog čitaoca bloga Wiwibloggs pod imenom Ranting Ruby, koji je na pomenutom blogu učestovao u glasanju oko najlepših evrovizijskih haljina.

 

Sada se sigurno pitate kakva je to haljina koja je izazvala toliku pažnju i dospela među najupečatljivija izdanja?

 

Sama haljina na prvi pogled nije bila mnogo upečatljiva. Njen gornji deo je bio beo i bez rukava, sa efektnim detaljem na levom ramenu i karakterističnim kopčama duž celog desnog dela, a od struka haljina se širila u A kroj i bila je u nijansama između ružičaste, narandžaste i crvene boje.


Međutim, sa scenografijom se menjala i haljina i na vrhuncu pesme, Aliona Mun se uzdigla na platformi i haljina je dostigla visinu od četiri metara sa projekcijama koje su se nizale na haljini i pratile ritam pesme. 

Od kosmičke magline do očiglednog plamena, sa dinamikom pesme i izvođenja, smenjivale su se i boje na predivnoj haljini i prelazile iz crvene, narandžaste u plavu, ljubičastu i zelenu dodajući još više na drami i neizvesnosti. 


Alionina haljina sa Evrovizije je morala posebno da se isporuči, a vlada Moldavije je pomogla sa prijavljenim iznosom od 1,5 miliona evra

 

A finansijski trud se svakako isplatio, jer se Aliona Mun sa pesmom "O mie" plasirala ne samo u veliko finale, već je u finalu završila na 11. mestu

Sama Aliona Mun nije želela mnogo da otkriva, pa kada su je organizatori Evrovizije upitali da im otkrije nešto više o tehničkoj prirodi haljine, ona je odgovorila:


- Haljina? To je tajna, ali, u redu - otkriću je: mogu da letim i haljina raste sama. To je magija! Ali u stvari su nam organizatori Pesme Evrovizije 2013. mnogo pomogli. Hteli smo da to uradimo sami, ali su nam tehničari ponudili pomoć. Prvo sam mislila da neće uspeti, iskreno, ali sada je sve u redu - 

 

makonda-tracker