ne krije šta misli

Princ Vilijam potkačio Harija u govoru?! Čuvenu izjavu brata i Megan Markl preokrenuo u korist porodice uz jasnu poruku

0

Prestolonaslednik kralja Čarlsa održao je govor za koji mnogi veruju da je poruka njegovom mlađem bratu, s kojim na krunisanju nije ni progovorio

princ vilijam tokom govora na koncertu povodom krunisanja kralja čarlsa III
princ vilijam tokom govora na koncertu povodom krunisanja kralja čarlsa IIIfoto: Stefan Rousseau/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kralj Čarls III zvanično je krunisan u društvu svojih bližnjih u Vestminsterskoj opatiji 6. maja, u Londonu, ali nisu svi najmiliji stajali uz njega tokom i nakon ceremonije.


Svi osim njegovog mlađeg sina princa Harija, koji je sve pratio iz manje važnog trećeg reda, i njegove supruge Megan Markl i dece Arčija i Lilibet, koji su ostali u Americi.


Tokom krunisanja su svi bacali pogled na Harija, koji se trudio da izgleda nonšalantno i opušteno, ali je bilo očigledno da mu je neprijatno jer se smeškao na silu i uglavnom je stajao sam.

 

Jedini koji su komunicirali s njim bile su njegove sestre od strica Beatris i Eugenija od Jorka i njihovi muževi, dok ga stariji brat Vilijam nije ni pogledao.


Čim je ceremonija završena, princ Hari je požurio u Kaliforniju, a ostatak porodice je nastavio sa slavljem.

 

1 / 6 Foto: EPA-EFE/Andy Rain

 

Sutradan je tako održan koncert na zemljištu zamka Vindzor, na kom su nastupili Keti Peri, Lajonel Riči i Take That, a ovom prilikom princ Vilijam je održao govor. Mnogi veruju – uz "zamah" prema mlađem bratu.

 

  • Govor princa Vilijama na koncertu posle krunisanja


Princ od Velsa i prestolonaslednik najpre se zahvalio svima koji su to veče učinili posebnim.


Želim da kažem nekoliko reči o svom ocu i zašto verujem da je ovaj vikend toliko važan. Ali ne brini, Lajonele, neću pričati celu noć – najpre je poručio pevaču.

 

Kralj Čarls i kraljica pratilja Kamila
Kralj Čarls i kraljica pratilja Kamilafoto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kako je istakao, kada je njegova baka kraljica Elizabeta II krunisana, ona je izjavila da su krunisanja "izjava naših nada za budućnost".


Znam da je ona gore i da nas rado drži na oku. Bila bi veoma ponosna majka – veruje Vilijam, koji je potom rekao nešto što je mnoge podsetimo na jednu izjavu njegovog brata i snahe.

 

Naime, kada su napuštali kraljevsku porodicu princ Hari i Megan Markl osvrnuli su se na komentare da više nisu u službi Kraljevstva rečima "Svi možemo da živimo služeći. Služba je univerzalna". Vilijam je sada poručio da je služba Britaniji i narodu ono što je za njegovu porodicu najvažnije.


Uprkos tome što su proslave veličanstvene, u srcu slavlja je jednostavna poruka – služba. Prve reči mog oca po ulasku u Vestminstersku opatiju bile su reči zakletve da će služiti. To je obećanje koje ću ja nastaviti – rekao je princ Vilijam.


– Zato što se više od 50 godina, u svakom kutku Velike Britanije, širom Komonvelta i sveta, posvetio služenju drugima, sadašnjim i budućim generacijama i onima koji se ne smeju zanemariti – poručio je on.


Vilijam je dalje podsetio na to koliko kralj Čarlsa drži do očuvanja prirode, na njegovu fondaciju koja pomaže siromašnima, na međuversku i međurasnu toleranciju i stav da svi zaslužuju da budu podržani i slavljeni.


Tata, svi smo tako ponosni na tebe – rekao je Vilijam.

 

Govor princa Vilijama možete čuti u nastavku.

 

 

makonda-tracker