to mu je vrlo važno

Na krunisanju nisu razmenili ni reč: Princ Hari ima JEDAN USLOV da bi ponovo razgovarao s Vilijamom i Čarlsom

0

Iako je princ Hari stigao na krunisanje svog oca, izgledao je kao član šire porodice. sam u hodu do oltara, u trećem redu gledališta i jedva da je s kim progovorio

Princ Hari, vojvoda od Saseksa, na krunisanju svog oca kralja Čarlsa III
Princ Hari, vojvoda od Saseksa, na krunisanju svog oca kralja Čarlsa IIIfoto: EPA-EFE/Andy Rain

Kralj Čarls III krunisan je u londonskoj Vestminsterskoj opatiji, a jedan od najemotivnijih trenutaka bio je onaj kada mu se sin i prestolonaslednik princ Vilijam zakleo na večnu odanost.


Još je tužnije što je kraljev drugi sin – princ Hari – u tom trenutku bio u prostoriji, ali je sve pratio iz trećeg reda, kao još jedan član šire porodice, bez prava da nosi uniformu. Ipak, to su beneficije kojih se Hari, vojvoda od Saseksa, odrekao kada se sa suprugom Megan Markl povukao s funkcije viših članova kraljevske porodice.


Britanska štampa ovih dana jedva da ima drugu temu osim krunisanja i najpoznatije porodice u zemlji, a princ Hari se na ceremoniji krunisanja ponašao vrlo zanimljivo.

 

Princ Hari, vojvoda od Saseksa, na krunisanju svog oca kralja Čarlsa III
Princ Hari, vojvoda od Saseksa, na krunisanju svog oca kralja Čarlsa IIIfoto: Richard POHLE / AFP / Profimedia

Koliko je viđeno u prenosu i na fotografijama, Hari je od porodice komunicirao samo sa sestrom od strica princezom Beatris od Jorka, njenim suprugom Edoardom Alesandrom Mapelijem Mocijem, zatim princezom Eugenijom od Jorka i njenim mužem Džekom Bruksbenkom.

 

  • Zašto princ Hari i dalje ne priča sa ocem i bratom?


Hari je išao do oltara sam, iza ovih parova, a sve vreme se nervozno osmehivao. Nijednog trenutka on nije ušao u bilo kakvu interakciju s rođenim bratom Vilijamom i ocem Čarlsom, stručnjak za kraljevsku porodicu Nil Šon veruje da nema šanse za pomirenje. Razlog je, tvrdi on, to što je Hari imao zahtev na koji Vilijam i Čarls neće pristati.

 

Vidite, Hari je, kako mi je rečeno, odbio da ima posla s porodicom ako oni ne pročitaju njegovu autobiografiju "Rezerva" ili ne pogledaju njegovu dokumentarnu seriju koju je snimio za Netfliks – kaže Šon.


Navodno princ želi da sa ocem i bratom raspravi o svemu što ga je mučilo od malih nogu.


Hari veruje da je sve o čemu treba da pričaju bilo na ekranu, na papiru ili je već izgovoreno – kaže Nil Šon.


Međutim, kralj navodno nema vremena da se pozabavi emotivnim ispovestima svog mlađeg sina.

 

Kralj Čarls na krunisanju
Kralj Čarls na krunisanjufoto: WPA-Pool/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Problem za Harija je to što kralj nije čitao "Rezervu" niti gledao serijal – ne zato što ga ne interesuje njegov mlađi sin, nego zato što nije imao vremena – kaže ovaj stručnjak za kraljevsku porodicu. – Kažu mi da to Harija strašno frustrira.


Takođe, gledanje i čitanje njegovih iskustava nije nešto što može da očekuje ni od princa Vilijama i njegove supruge Kejt Midlton, koja mu je nekada bila kao sestra.


Druga strana je to što Vilijam i Ketrin nemaju želju da budu povezani s takvim stvarima, a Hari, kako mi je rečeno, misli da je to jedini način – zaključio je.

 

krunisanje kralja čarlsa III
krunisanje kralja čarlsa IIIfoto: WPA-Pool/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Podsetimo, britanska kraljevska porodica i dalje se nije oglasila o Harijevim ispovestima u knjizi, seriji i brojnim intervjuima. Već neko vreme živi u Americi sa suprugom Megan Markl i njihovom decom Arčijem i Lilibet.

 

 

makonda-tracker