vrtlog emocija

SMRT se istinski doživi samo tako: Branka Katić otvorila dušu o svom VELIKOM GUBITKU

0

To su oni veliki gubici koji ne idu bez boli. I to su ona životna iskustva koja se samo jednom u životu dese - kaže glumica. 

 

 

Branka Katić je već decenijama jedna od naših najboljih glumicqa
Branka Katić je već decenijama jedna od naših najboljih glumicqa foto: Marija Mladjen/ATAImages

Branka Katić je već dugi niz godina jedan od omiljenih domaćih glumica. Tu neponovljivu harizmu, nedoljivi šarm i istančani šmek sa kojim glumi, ima još malo ko u svetu filma.

 

Nema potrebe nabrajati njene uloge, to bi zaista suviše trajalo. I to svi znaju.

 

Međutim, Branka veoma retko priča o svom privatnom životu. Životu sa svojim suprugom filmskim producentom Džulijanom Forinom, s kojim dvojicu sinova - Luisa i Džoa. Branka je neko vreme živela u Los Anđelesu, a trenutno je na relaciji Beograd-London.

 

Sada se podsetila i perioda pandemije, koji je na neki način uz sve loše, imao i po neku dobru stranu, pošto joj je porodica bila na okupu.

 

Branku trenutno gledamo u popularnoj seriji U klinču
Branku trenutno gledamo u popularnoj seriji U klinču foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

- Period pandemije i izolacije nas četvoro smo proživeli u našem stanu u Londonu. Išli smo u duge šetnje, trudili se da uživamo u mogućnosti da toliko vremena provedemo zajedno, nismo se dali zastrašiti vestima - kaže Branka.

 

Kako sama kaže u intervjuu za hrvatsko izdanje magazina Glorija, u poslednje dve godine dosta toga se promenilo u njenom životu.

 

- U poslednje dve godine moj je život u jednoj slojevitoj transformativnoj fazi. Toliko toga mi se izdogađalo. U malom vremenskom razmaku su mi preminuli i mama i tata, koji su ceo život živeli zajedno i bili izuzetno povezani. U Beogradu sam spletom svih tih okolnosti, da im budem što bliže, provela više vremena nego u poslednjih 20 godina - priča Katićeva.

 

Džulijan i Branka su već dugo u srećnoj ljubavi i imaju dvojicu naslednika
Džulijan i Branka su već dugo u srećnoj ljubavi i imaju dvojicu naslednika foto: Dave Allocca / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ta dva velika gubitka su ostavila veliki trag na jednoj od naših najboljih glumica. Suočila se sa burom emocija u jako kratkom periodu, a jedna od tema njenih misli bila je i smrt, kao i strah od iste.

 

- To su oni veliki gubici koji ne idu bez boli. I to su ona životna iskustva koja se samo jednom u životu dese uz čitav vrtlog emocija, suočavanja s prolaznošću i vlastitim identitetom. Idući tim putem sam shvatila da ne osećam klasičan strah od smrti, ali da je ona sada nekako tu, u etru. Kažu terapeuti da se smrt istinski doživi samo kroz gubitak roditelja i jako bliskih ljudi. Ima dosta istine u tome. Sigurna sam da svi oni koji su prošli kroz ovo iskustvo znaju o čemu govorim - otvorila je dušu Branka.

 

 

makonda-tracker