majka mu je velika podrška

Ima 44 godine, skoro nikad ga ne viđamo u javnosti: Znate li kako izgleda i čime se bavi sin Danice Maksimović?

0

Uprkos činjenici da se bavi javnim poslom sin Danice Maksimović se retko pojavljuje u javnosti 

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Jedna od naših najšarmantnijih glumica Danica Maksimović i njen dugugodišnji partner Todor Toda Lolić dobili su pre 44 godine sina, kojem su da li ime Miloš Lolić.

 

Od malih nogu Miloš je voleo film i pozorište i film, a to i ne iznenađuje budući da je sa majkom često odlazio na projekcije i na probe tokom njenih priprema za projekte na kojima je radila.

 

Kako je rastao Miloš je iskazao veliku želju da se ostavari u ulozi reditelja i čini se da je u tom i uspeo. On je danas jedan od naših najpriznatijih i najnagrađivanijih reditelja, a njegove predstave se često svrstavaju u drugačije i posebne pozorišne koncepte i konstrukcije.

 

 

Zanimljivo je da je u poslednjih desetak godina Lolić svoju karijeru gradio van granica Srboje. On je režirao brojne predstava u najprestižnijim pozorištima, kao što su minhenski Folksteatar, Šaušpilhaus u Dizeldorfu, Maksim Gorki teatar u Berlinu, bečki Burgteatar i Folksteatar, Teatar Bazel, Slovensko narodno gledališče u Ljubljani.., i gotovo su sve bile nagrađene, a dobio je i počasno državljanstvo Austrije zbog „izvanrednih doprinosa u kulturnom interesu zemlje“.

 

Sin Dancie Maksimović je poznati reditelj Miloš Lolić
Sin Dancie Maksimović je poznati reditelj Miloš Lolićfoto: Nebojša Mandić

 

Da podsetimo, Danicu je pre nekoliko decenija osvojio Todor Lolić, i reklo bi se da je to osvajanje za ceo život. Ipak, Danica posebna kao i uvek, nije želela da se uda, jer, kako tvrdi, on ne garantuje srećnu vezu.

 

To je nije sprečilo da živi pravu ljubavnu bajku iz koje je i dobila sina Miloša, koji je uspešan reditelj, koji sada sarađuje sa svojom majkom i žive jedan lep, ispunjen porodični život u kojem su svi jedni dugima najveća podrška i veliki ponos. 

 

makonda-tracker