Kao jaje jajetu

Ovo je sin Aleksandra Berčeka: Poznati je muzičar, snima filmove, a isti je kao tata iz mlađih dana

0

Glumac Aleksandar Berček je nikad nije medijski eksponirao svoju porodicu, tako da javnost nije baš imala prilike da upozna njegove najbliže.

Aleksandar Berček
Aleksandar Berčekfoto: M.M./ATAImages

Aleksandar Berček je već decenijama jedan od naših najboljih glumaca. Svakoj ulozi koja mu je poverena on je dao neki svoj pečat i jednostavno je podigao na viši nivo.

 

Kada bismo sad nabrajili sve role u kojima je briljirao, verovatno bismo dočekali sledeći vikend i ne bismo završili ovaj tekst.

 

Međutim, koliko god svi poznaju njegov rad, Aleksandar je svoju porodicu vešto krio od medija.

 

Nikada ih nije eksponirao, niti su oni sami to radili. Berček se dva puta ženio. On iz svog prvog braka sa Svetlanom ima Nikolu i Milicu, dok je u drugom braku sa Anom dobio ćerku Minu, koja je bila u braku sa našim poznatim muzičarom, i sina Miloša. A jedan njegov sin je poznati beogradski multi-talentovani umetnik.

 

 

Sin jednog od omiljenih srpkih glumaca koji se bavi umetnošću zove se Nikola Berček. Delimično je krenuo očevim stopama. Kažemo, delimično pošto je i Nikola filmski radnik, ali za razliku od oca nije glumac.

 

 

Nikola je scenograf, a bavi se i produkcijom. Na sajtu IMBD, koji prati sve aktuelnosti iz sveta filma može se videti da je on bio član ekipe velikog broja poznatih domaćih ostvarenja.

 

 

Samo neki od filmova i serija u kojima je učestvovao su „Ivkova slava“, „Profesionalac“, „Kordon“, „Jagodići“, „Ulica lipa“, "Pad u raj“, „Smrdljiva bajka“...

 

 

Takođe, Nikola se već duže vreme bavi muzikom i jako je poznat u rokenrol krugovima. On je od 2004. godine član domaćeg sastava Autopark u kojem svira gitaru.

 

 

 

 

makonda-tracker