maestralan glumac

Detinjstvo mu je obeležilo SIROMAŠTVO, a život NJIH DVE: Znate li ko su bile SUPRUGE čuvenog Aleksandra Berčeka?

1

O životu sjajnog glumca se malo zna, a gluma mu je, slobodno se može reći, bila više od života 

foto: Nemanja Pančić
foto: Nemanja Pančić

Legendarni glumac Aleksandar Berček duže od 40 godina brižljivo gradi svoju karijeru, a uprkos činjenici da bi odavno mogao da uživa u penzionerskim danima, glumac na to i ne pomišlja.

 

On sada gazi osmu deceniju života, ali ga entuzijazam, volja i želja da i dalje stvara ne napuštaju. Aleksandar je jedan od glumaca koji retko, gotovo nikada ne daju intervjue, pa se tako malo stvari o njemu zna.

 

Ipak, bilo je nekoliko prilika kada je on spomenuo pojedinosti iz svog privatnog života. Naime, ono što javnost zna jeste da se Aleksandar Berček ženio dva puta. Njegovo detinjstvo obleležilo je siromaštvo, ali ga to nije sprečilo da sigurnim koracima gazi put koji mu je sudbina namenila.

 

 

Nikada nije ni pomišljao da odustane od obrazovanja, a znao je da će gluma biti njegov životni poziv. Zbog glume je zanemario porodicu, zbog glume je odustao od svega ostalog, ali je uspeo da izgradi karijeru kakvu sanjaju mnogi naši glumci. 

 

Aleksandar Berček iz dva braka ima ćetvoro dece. U javnosti je o njima nekada i govorio, ali su bivše supruge ostale nepoznanica. Ipak, ono što se zna jeste to da je sa prvom suprugom Svetlanom dobio Nikolu i Milicu. Druga supruga mu se zvala Ana, bila mu je koleginica, glumica, a sa njom ima Minu i Miloša.

 

Aleksandar Berček iz dva braka ima četvoro dece
Aleksandar Berček iz dva braka ima četvoro decefoto: Marina Lopičić

 

- Nisam mnogo bio sa decom dok su odrastali, na moju nesreću. To mi je velika žalost, ali takav je bio sticaj okolnosti - poverio se u razgovoru sa Tanjom Petarnek, a na pitanje da li su deca dolazila da ga gledaju u pozorištu, u šali je odgovorio:

 

- Mislim da oni ni ne znaju da sam glumac. Nisam ih vaspitavao po sistemu “idemo da podržimo tatu”. Tek sada, kada su malo ostarili, traže mi neki put karte za premijere. 

 

 

 

makonda-tracker