nije imala detinjstvo

OTAC ju je silovao i tukao do preloma kosti – a MAJKA JOJ NIJE VEROVALA: Potresna ispovest glumice koju Srbi obožavaju

0

Nakon što je godinama živela u teškoj traumi, glumica je rešila da progovori i izbori se za pravdu

Melisa Dongel, turska glumica iz serija 'Elif' i 'Pokucaj na moja vrata'
Melisa Dongel, turska glumica iz serija "Elif" i "Pokucaj na moja vrata"foto: MelisaDöngel, Instagram

Turska glumica Melisa Dongel (24), koju je publika na Balkanu gledala u serijama "Pokucaj na moja vrata", "Naša priča" i "Elif" veoma je popularna u svojoj zemlji i šire.


Ona je poznata po glumačkom talentu koliko i po svojoj lepoti, a važi za devojku koja je u svakoj situaciji nasmejana. Međutim, ona u sebi nosi mnogo tuge i trauma, a najveći bol doživela je pod sopstvenim krovom – i to od onih koji je trebalo da je štite.


Naime, Melisa Dongel je 2021. godine rešila da izađe u javnost sa svojom pričom i javno optužila svog oca za silovanje i seksualno zlostavljanje. Kako je istakla, sve se dogodilo kada je imala 15 godina, a posle strašnih napada koje je doživela obratila majci.

 


Ne samo što joj ona, kako kaže, nije verovala nego ju je, štaviše, zamolila je da to više nikome ne pominje.


Pored seksualnog nasilja, otac je celu porodicu fizički zlostavljao, redovno ju je šamarao, tukao, a u jednoj prilici joj slomio ruku.


U našoj kući je uvek bilo nasilja. Udarao nas je, šamarao nas je zbog svega, zbog svake sitnice. Slomio mi je ruku jer sam otišla u park s drugaricom – rekla je Melisa u svojoj ispovesti.

 

Glumica je zbog svega što je doživela dugo išla na psihoterapiju i duboko je istraumirana.


Na pitanje zbog čega je rešila da progovori, Dongelova je istakla da strahuje da će se istorija ponoviti, odnosno da brine za svoju mlađu sestru, zbog čega zahteva starateljstvo nad njom.

 

Turska glumica Melisa Dongel
Turska glumica Melisa Dongelfoto: Instagram

Melisin otac je, inače, u trenutku optužbi bio u zatvoru, dok se njena majka preselila u Rusiju i poslala mlađu ćerku kod Melise u Istanbul.


Umorna sam da živim praveći se da se ništa od toga nije desilo. Detinjstvo sam jedva preživela, a rođena majka mi nije verovala. Rekla mi je: "Ne idi u policiju, oni će da ti zatvore oca, pa će da ga oslobode, a on će te onda ubiti" – prisetila se Melisa.


I sama majka turske glumice priznala je da nije poverovala ćerki.


Ćerka mi je pre dve godine rekla da ju je otac zlostavljao, ali ja joj nisam verovala jer nisam to videla – izjavila je ona.


Kako je Melisa ispričala, kako ne bi bila kod kuće, počela je da radi vrlo mlada, a u jednom momentu je pokušala sebi da oduzume život.


Probala sam čak i da se ubijem, a ne sećam se koliko sam puta bila hospitalizovana. Onda sam stala i zapitala se: "Zašto radim ovo sebi?" – priznala je glumica.

 


Njen otac je, inače, tvrdio da ništa od navedenog nije istina i da Melisa sve izmišlja jer joj je on zabranjivao da bude glumica.


Nisam hteo da ode, a počela je da se pronaša drugačije i pre nego što je potpisala ugovor s filmskoma gencijom. Ne razumem zašto me optužuje tako. Ja sam otac koji voli svoju ćerku – rekao je on svojevremeno za turske medije.


Melisa je, međutim, bila istrajna i, iako su je čak i neki rođaci njenog oca optuživali da izmišlja, pronašla je svedoke, a vešačenje je pokazalo da Melisa pati od teške depresije i posttraumatskog stresnog poremećaja, što je često posledica seksualnog zlostavljanja.


Posle svih iznetih dokaza, njen otac je osuđen na 15 godina zatvora, a Melisa je dobila ogromnu podršku turske javnosti i kolega.

 

 

Veliki broj poznatih ličnosti iz svih sfera turske javnosti javno je tada pružio podršku glumici, a među prvima njen kolega iz serije "Pokucaj na moja vrata" Kerem Bursin.

 

 

makonda-tracker