sada je to iza njih

Početak je bio posebno težak: Zejna je samohrana mama devojčice predivnog imena

0

Pevačica Zejna Murkić je bila među favoritima na Pesmi za Evroviziju.

foto: Nemanja Nikolić
foto: Nemanja Nikolić

Sinoć je završena "Pesma za Evroviziju", a zbirnim glasovima publike i žirija odlučeno je da će Srbiju na Evroviziji u Liverpulu predstavljati Luke Black sa pesmom "Samo mi se spava".

 

Među glavnim favoritima do samog kraja je bila i Zejna Murkić, koja je zapalila scenu svojim muzičkom-scenskim spektaklom.

 

Njenu pesmu "Rumbu" su mnogi već videli u Liverpulu, ali nažalost ove godine nije uspela da pobedi.

 

Zejna je jednom delu javnosti poznata kao članica grupe "Luna" u kojoj je nastupala neko vreme, nakon čega je nastavila solo karijeru.

Kako kaže oduvek je znala da će se baviti muzikom.

 

- Od malih nogu sam znala da ću biti pevačica, to više nije moj posao, već moj stil života. Desi se da u nekom periodu proradi taj adrenalin u meni, da se baš posvetim pevanju, a onda mi dosadi. Sa druge strane moram da napravim balans, da bih mogla da postignem sve, pogotovo što imam dete- ispričala je nedavno u emisiji "Grand magazin".

 

Na putu izgradnje karijere joj nije bilo lako, jer kako je priznala i njena bliska prijateljica Milica za Blic, Zejna je uvek morala više da se dokazuje zato što je Romkinja.

 

- To što ima romske krvi uvek je uzimala kao prednost, u smislu tog latino žara, neke vreline u glasu, a ne kao nešto što joj smeta u karijeri-  rekla je Milica.

Pesma za Evroviziju
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Svoju karijeru je u jednom trenutku pauzirala kada je postala mama. 

 

Međutim,kako je ispričala njena bliska prijateljica Milica, pevačica je prošla kroz težak period na kraju trudnoće.

 

- Imala je teške momente u životu, posebno kada se porodila u osmom mesecu i kada je na svet donela Kjaru, koja danas ima osam godina. Pesmom smo lečili sve muke, brige, poteškoće. Bili smo klinci iz malog grada, a velikog srca, koji su ostvarili san. Jedan od njih je definitivno 'Pesma za Evroviziju'- otkrila je Zejnina prijateljica.

 

Pevačica je samohrana majka, ali je u dobrim odnosima sa ocem ćerkice Kjare.

 

- U kontaktu sam, ali ja sam Kjarin staratelj, nas dve živimo zajedno. Održavamo kontakt sa njenim ocem, ali onoliko koliko ona želi i koliko njoj to prija. Zaista imamo zdrav odnos i ona zdravo odrasta sa izborima koje ona ima"- rekla je nedavno za "Republiku".

 

makonda-tracker