jedinstveni luke black

Njemu se više uopšte NE SPAVA: Pogledajte kako je izgledalo finale Pesme za Evroviziju 2023.godine

0

Sinoć je izabran izvođać, koji će predstavljati Srbiju na 67. Evroviziji u Liverpulu. U pitanju je Luke Black sa pesmom "Samo mi se spava". U našoj galeriji pogledajte kako je izgledalo takmičenje:

Luke Black je mladi izvođač iz Čačka koji već godinama živi u Londonu
Luke Black je mladi izvođač iz Čačka koji već godinama živi u Londonufoto: Antonio Ahel/ATAImages

"Pesma za Evroviziju" je sinoć dobila svoj epilog, a u finalu je pobedio Luke Black odnosno Luka Ivanović iz Čačka.

 

Podsetimo, nakon dve polufinalne večeri koje su se održale 1. i 2. marta, sinoć je u finalu nastupilo 16 učesnika Stefan Shy, Princ, CHEGI & Braća Bluz Bend, Boris Subotić, Luke Black, Filip Baloš, Nađa i Empathy Soul Project, Frajle, Nadia,Filarri, Gift, Hurricane, Džipsi, Zejna i Duo Grand.

 

Ovogodišnji evrovizijski predstavnik Srbije izabran je zbrajanjem glasova publike i žirija u odnosu 50:50.

 

Stručni žiri ove godine činili su: pevačica Lena Kovačević, violončelista Dragan Đorđević Suzuki, pevačica Nevena Božović Ivanović, muzičar Slobodan Veljković Cobi i predsednik žirija, Aleksandar Saša Lokner.

Među favoritima su se nakon glasova stručnog žirija izdvojili Filip Baloš, Nađa Ordagić, Princ i Luke Black.

 

Međutim, nakon glasova publike, pobedu je odneo Luke Black sa pesmom "Samo mi se spava", Princ je sa pesmom "Cvet sa Istoka" zauzeo drugo mesto, a treće mesto je osvojila Nađa sa pesmom "Moj prvi ožiljak na duši". 

 

Luki Ivanoviću je pobedničku statuu uručila prošlogodišnja predstavnica na Evroviziji, Ana Đurić Konstrakta

1 / 31 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Kako je Luke Black priznao nakon finala, iako se njegova pesma zove "Samo mi se spava", on neće moći oka da sklopi nakon pobede. 

 

Mene je ova „Pesma za Evroviziju“ definitivno razbudila. Četiri godine nisam nastupao, tako da i mnogo sam se mučio da vratim taj „drajv“ koji će da me pokrene da ponovo nastupam, i evo, večeras mislim da sam se vratio- izjavio je on za RTS.

 

 

makonda-tracker