od mladosti su zajedno

Zbog njega se odrekla svoje najveće ljubavi - muzike: Ko je muškarac zbog kojeg je Goca Stojićević napustila pevanje?

0

Zašto je jedna od naših najboljih pevačica narodne muzike odlučila da stavi tačku na karijeru pitanje je koje je mnoge mučilo godinama 

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Nekad veoma poznata pevačica Goca Stojićević nakon udaje za muškarca svog života Radomira Jankovića. Oni su se venčali 1986. godine i od tada njihov brak funkcioniše fantastično.

 

Oni su se veoma brzo ostavarili u ulozi roditelja, a njihov najveći ponos su ćerke Maše i Lane.

 

Goca i Radomir su postali jedno drugom sve, zajedno su kupili stan, uređivali ga, a isto tako zajedničkim snagama rešavali probleme, kojih je bilo mnogo.

 

 

U medijima se često spekulisalo da je on uticao na Gocu da kaže kraj svojoj karijeri, ali ona je to uvek demantovala. 

 

Kako je volela da kaže, suprug joj je uvek bio najveća potpora, podrška i stameni oslonac u mukama.

 

Goca se i danas bavi pevanjem, a oni koji je vole znaju gde mogu da je slušaju
Goca se i danas bavi pevanjem, a oni koji je vole znaju gde mogu da je slušaju foto: screenshot

 

Tako joj je, kada se zadesila situacija, da su druge manje talentovane kolege dobile na značaju, a Goca bila nepravedno skrajnuta, savetovao da se skromno povuče.

 

Goca ga je tada poslušala, a nije sedela skrštenih ruku, ubrzo je otvorila restoran na Medaku, gde publika željna njenog umilnog glasa i danas može da je sluša.

 

Njene pesme "Zagrli me ti", "Pusti me da nađem srcu lek", "Pala ćuprija", "Dobro jutro, Šumadijo", „Ja ne mogu, mila majko, bez njega" danas važe za evergrin ali, prema njenim rečima, nije bilo tako u vreme kada ih je snimala.

 

 

- Snimala sam pesme koje imaju smisla, sadržinu i težinu. Samo mi je to bilo važno. Moje kolege su i tada razmišljale kako će narod prihvatiti pesme, pa su gađali isključivo hitove. Ja nisam. Prioritet mi je bilo obrazovanje, studirala sam veterinu do 1982. i pevanje mi je do tada bilo samo deo života, nisam to shvatila kao profesiju od koje zarađujem novac - kaže Goca i dodaje da zbog mnogih stvari nije postala zvezda, ali i da je taj status nije zanimao.

 

- Nikada nisam došla na red da budem tiražna. Nisam imala nikoga ko je stajao iza mene, a to je bilo neophodno čak i u to vreme. Menadžeri, tim ljudi, eventualno neko ko će da zagrize za tebe, a da se zauzvrat ti intimiziraš s njim. Nisam mogla da budem intimna sa nekim ko mi se ne sviđa. Moja ploča „Zagrli me ti“ uopšte nije bila zapažena, nije imala veliki tiraž - nastavlja pevačica i seća se velikih koncerata s kolegama:

 

Ljubavna priča Goce Stojićević
Ljubavna priča Goce Stojićevićfoto: Marina Lopičić

 

- Na primer, pevam sa još dosta pevača u nekoj hali, izađem na binu i ljudi me znaju, ali nisam popularna i nemam hit. Dok Zorica Brunclik, SnežanaĐurišić, Nada Topčagić i ostale dobiju skandiranje, ovacije publike, ja dobijem običan aplauz. Nije mi zanimalo koja ću po redu nastupiti, a one su se otimale da li će biti prve, u sredini ili poslednje kao najveće zvezde. Dok se one svađaju, ja sedim, čitam, dosađujem se.

 

 

 

makonda-tracker