uvek zahvalna i srećna

Jeli su hleb star 6 dana i ŽIVELI OD LJUBAVI: Ispovest Slađe Alegro o periodu koji joj i danas budi osmeh

0

Popularna pevačica odrasla je u Obrenovcu, gde je doživela najsrećnije i najteže trenutke u životu

Slađa Alegro nasmejana je u svakoj prilici uprkos brojnim nedaćama koje je doživela
Slađa Alegro nasmejana je u svakoj prilici uprkos brojnim nedaćama koje je doživelafoto: Antonio Ahel/ATAimages

Slađana Dragaš, poznatija kao Slađa Alegro, spada u domaće pevačice koje publika obožava i koje svojom skromnošću i pristojnošću u svakoj prilici opravdavaju naklonost fanova.


Ona danas iza sebe ima uspešnu karijeru, koju je izgradila uz pomoć velikog dara za pesmu, a nju je oblikovao život u srećnoj porodici, koja je ostajala zadovoljna i vesela i u teškim trenucima.


Kako je Slađa ispričala jednom prilikom, svoje odrastanje ocenila bi kao lepo i srećno, uprkos tome što je bilo trenutaka kada su oskudevali. Ona je, inače, odrasla u Obrenovcu, pored sestre Sandre, s kojom je provela mnogo zabavnih trenutaka.

 


Moje detinjstvo bilo je prelepo, nije nam falilo ni kada nismo imali nove patike, novi ranac. Bila je godina bombardovanja, bilo je jedva da se jede, dešavalo se da se jede hleb od pet, šest dana – iskrena je ona bila pre nekoliko godina u emisiji "Premijera".


Ipak, ona nikada nije zamerala na oskudici i ljubav i pesmu smatrala je dovoljnima za sreću.

 

– Nisam bila ljuta što nema, nisam to zamerala. Tada smo živeli od ljubavi, igre, pesme i to me je naučilo, kao i sada u ovoj situaciji, da može da se živi sa manje novca – objasnila je pevačica.

 

Slađa Alegro spada u omiljene dame naše javne scene
Slađa Alegro spada u omiljene dame naše javne scenefoto: Instagram / Slađa Alegro

Ona se tom prilikom prisetila i jedne od najtežih epizoda u životu – stravičnih majskih poplava u Obrenovcu u maju 2014. godine.


– Ovde sam bila (u Obrenovcu), to je jedan veoma loš period mog života. Dolazi ta grozna poplava, ja sam bila u stanu sa roditeljima, živeli smo još zajedno jer je tata bio veoma loše – ispričala je ona i opisala veče kada je počela da nadire bujica.


– Te noći sam bila u stanu, na četvrtom spratu, jednu noć smo ostali tu, pokušali da se izvučemo, ali nije bilo uspešno. Stigao je čamac, ja sam ga jedva spustila na prvi sprat. Nas je bilo troje, a vojska je rekla da može samo nas dvoje da uđe. Bila sam puna gneva na život, nisam želela da ih pustim same, a nisam želela majku da ostavim jer ne znam šta može da se desi. Bili smo bez struje, vode, grejanja – otkrila je Slađa Alegro.

 


Njen otac bio je u vrlo lošem stanju, a preminuo je nakon poplava.


Moj otac je bio bolestan, skoro pa nepokretan. Naviru problemi jedan za drugim, a ti nemaš rešenje. Mislim da smo mi među prvima koji su se vratili u grad nakon poplava. Ništa nije radilo, osim jedne banke i jedne prodavnice. U septembru je tada preminuo posle godinu dana ozbiljne bolesti, ali borili smo se lavovski i znam da je otišao na neko lepše mesto – rekla je pevačica.

 

 

makonda-tracker