skupio je hrabrost i otišao

"Počeo sam da pijem rakiju s 12 godina": Nikola Đuričko o svom odrastanju u Srbiji i počecima u Americi

0

Nikola Đuričko je skupio hrabrosti, otišao u Ameriku i tamo postigao neverovatan uspeh zahvaljujući svom talentu i vrednom radu.

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Naš proslavljeni glumac Nikola Đuričko je sa porodicom rešio da se preseli u Ameriku i isproba sreću u nečem sasvim novom i nepoznatom. On je nakon uloge u seriji Stranger Things pokupio samo pozitivne kritike, a brojne holivudske zvezde su oduševljene njegovim talentom.

 

Glumac je uvek isticao da mu je supruga neizmerna podrška, pa je tako ideja o preseljenju bila njena i oni se uopšte ne kaju zbog toga.

- Bio je šok, nismo promislili selidbu, nismo znali u potpunosti u šta se upuštamo, kalkulisali smo. Imam agenta u Londonu i dobio sam jednu ulogu u filmu sa Garijem Oldmanom, deca su vrištala u kući, znali su svi da je meni to od velike važnosti. Jednog petka su me zvali i pitali me da dođem u Englesku na snimanje istog dana, nisam mogao zbog vize da stignem pre utorka i nisu me čekali do tada. Ponovo sam propustio priliku za još jednu ulogu iz istog razloga. Žena mi je predložila da apliciram za vizu za Ameriku, mislio sam da je dobra ideja da probam tamo jer je veće tržište, deca mogu tamo da se školuju, u Srbiji me ništa više nije uzbuđivalo. Stigli smo u septembru 2019. godine i ubrzo sam dobio poziv za “Stranger Things”. Osam meseci se nije snimalo zbog pandemije, rekli su mi da me možda neće ni zvati, ali jesu, bio je to najskuplji odmor ikada. Na kraju je sve dobro ispalo. Deca na početku nisu bila zadovoljna, ali im je sada super. Živimo u Vest Holivudu - rekao je Nikola.

 

Đuričko je otkrio kako su mu na setu svi savetovali da bude svoj, a komentari velikog Stivena Kinga, koji je oduševljen našim glumcem, su mu jako značajni.

 

Vinona Rajder, Nikola Đuričko
foto: EPA/SARAH YENESEL, PHOTO IMAGE PRESS / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

On se dotakao i detinjstva, odrastanja u kraju i svih iskušenja koja su vrebala decu njegovog uzrasta.

 

- Počeo sam da pijem sa 12 godina, tada sam prvi put probao alkohol. U Srbiji je droga ilegalna, ljudi je ne koriste toliko, više travu, ali nije neka ekspanzija. Prvi put sam se napio od rakije jer je jeftina i dostupna. Pušili smo travu, ali kad odemo van grada. Nisam nikad bio ljubitelj vina jer klinci kod nas piju jeftina vina i onda im ostane sve crno po zubima i nikad nisam hteo da izgledam kao oni. Zato sam odlučio da pijem rakiju jer je ima uvek nečiji deda - iskren je bio glumac.

 

1 / 8 Foto: Twitter, @Stranger_Things

 

- Počeo sam od radio-stanice Beograd, stariji brat je počeo da radi tamo i otišao sam i ja na audiciju. Tada sam imao sedam godina, imao sam dva šoua tokom nedelje. Nismo bili profesionalci, plaćali su nas, pa su nam davali novac na jedan račun i od tih para smo išli na more. Kada se otvorila televizija, radili smo i tamo, i sa 17 godina sam upisao Akademiju i odmah sam upao.

 

Đuričko je priznao i da mu je velika simpatija bila Vinona Rajder, a da se od glume niko ne može obogatiti, već samo može biti popularan. Po njegovom mišljenju Dedinje i Senjak su rezervisani za folk pevače i fudbalere.

 

- Jako sam loš u matematici, ne bih mogao da ustajem u osam ujutru svakog dana da idem na posao, bolje da budem gladan i srećan, jeste ljubav, ali je i način razmišljanja - zaključio je Nikola.

 

 

makonda-tracker