POTRESNO

Sav nagradni fond koji je osvojio sa 17 godina, dao je za NJENO LEČENJE: Teška životna priča Gorana Ivaniševića

1

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković, u svom timu ima okupljene samo vrhunske stručnjake.

Goran Ivanišević je od 2019. u Novakovom timu
Goran Ivanišević je od 2019. u Novakovom timufoto: David Winter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Proslavljeni hrvatski teniser Goran Ivanišević je od 2019. godine deo pobedničkog tima Novaka Đokovića, čoveka koji je ušao u istoriju zahvaljujući svojim uspesima, a osvajanjem desete titule na Australijan Openu, i zvanično se izjednačio sa Rafaelom Nadalom.

 

Svako od nas ima jedinstven životni put, nekima je teže, nekima malo lakše, a ono što je sudbina planirala za Ivaniševića, nije nimalo lako. 

 

Baš u vreme kada je trebalo da ode na svoj prvi Austalijan Open, otac mu je saopštio teške vesti. Njegova sestra Srđana se borila sa leukemijom i od te 1988. godine kreće tužna priča porodice Ivanišević.

On je tad imao 17 godina i silnu želju da pomogne sestri, koja je bila i trudna, a novac za lečenje je bio preko potreban.  

 

- Pre nego što sam otišao, otac mi je rekao: "Vidi, imam loše vesti, sestra ti je bolesna, moramo da se posvetimo njoj, sada si sam". Tretmani za tu vrstu bolesti, od koje je umiralo mnogo ljudi, bili su jako skupi i te noći nisam spavao. Međutim, otišao sam u Australiju i izgubio u finalu kvalifikacija za Adelaid. Ipak, upao sam u glavni za Australijan Open i postao prvi igrač koji je iz kvalifikacija stigao do četvrtfinala - prisetio se Ivanišević.

 

Njegov potez je vredan pomena i defintivno dokaz kakav je on čovek i brat iako je tada imao jako malo godina.

- Sav nagradni fond koji sam zaradio uzeo sam u kešu, a do tada sam ga video samo na televiziji. I onda sam, sećam se, putovao na Dejvis kup protiv Danske u Beogradu, a sa sobom sam nosio sav taj novac u jakni. Stjuardesa me 16 puta pitala hoću li skinuti jaknu, ja sam je svaki put odbio i rekao: "Ne, dobro mi je tako - rekao je nekadašnji teniser jednom prilikon.

 

Sav osvojeni novac je dao ocu i preusmerio ga na sestrino lečenje, čija borba je trajala preko 30 godina, a iza nje je ostalo troje dece, Lana, Goran i Ivana.

 

‒ Imala je rak limfnih čvorova kad je bila mlađa, prošla je silna zračenja i sve je ostavilo traga. Bolest se nije vratila, ali su oštećenja bila u svim mekim tkivima. Posebno su stradala pluća i srce. Godinu dana pre smrti imala je tešku upalu pluća. Virus je napao tri zaliska i bila je potrebna promena. Operacija je trajala 11 sati. Sve je prošlo u najboljem redu, planirali su kako da je probude. Međutim, javila se hipertenzija i nisu mogli da joj pomognu.

 

Inače, Ivanišević je dugo bio u vezi sa manekenkom Tatjanom Dragović, proveli su 17 godina zajedno, od čega četiri u braku, a razveli su se 2013. godine, kada je njihova ćerka Amber Marija imala 10 godina, a sin Emanuel pet.

Ubrzo nakon razvoda, Tatjana je otpočela vezu sa 12 godina mlađim muzičarem Vlahom Arbulićem, sa kojim je dobila ćerku Luce, dok je Goran otpočeo vezu sa jednom od najlepših Hrvatica, Nives Čanović, sa kojom se kasnije tajno i venčao.

.

Njih dvoje su dobili sina Olivera, za kog se pretpostavlja da će krenuti očevim stopama i biti jako uspešan u belom sportu.

 

 

makonda-tracker