nije bilo lako

Kako izgleda žena koju su ODBIJALI JER JE PREVIŠE LEPA? Kao san! Neobična priča jedne od najlepših Evropljanki ikada

0

Nikada se nije usuđivala da o sebi misli kao o lepotici i prizna da želi da postane model, a onda je potajno poslala fotografije jednoj agenciji i preko noći postala zvezda

Ducen Kros sa decom
Ducen Kros sa decomfoto: Robin Utrecht / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ducen Kros, slavna holandska manekenka, proslavila je pre nekoliko dana 38. rođendan, a svet se ovim povodom još jednom priseća interesantne priče koju je ona morala da proživi da bi stigla do zvezda.


Lepa Holanđanka rođena je 23. januara 1985. godine u selu Istmar, kao dete medicinske sestre i učiteljice Girtsje i psihoterapeuta Johana, koji su tokom sedamdesetih bili šampioni u brzom klizanju. Zato je i mala Ducen počela da trenira ovaj sport i nadala se da će jednog dana ostvariti profesionalnu karijeru kao klizačica ili da će nastaviti stopama svoje majke.


Od malih nogu je bila, kako je jednom prilikom rekla, "kao dečak" i nikada nije glasno izrazila želju da postane manekenka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Doutzen Kroes (@doutzen)


Želela sam da budem učiteljica, kao moja mama, ili socijalna radnica. Mama kaže da sam joj, ipak, od malena govorila: "Ljudi će me prepoznati", tako da mislim da sam zapravo potajno oduvek sanjala da postanem model – ispričala je Ducen u jednom intervjuu.


Ipak, tih dana nije često viđala modele, čak ni u novinama.


U to vreme nismo po kući imali modne časopise, a kad sam videla Dženifer Lopez na omotu CD-a, pomislila sam: "Volela bih da imam takvu frizuru i šminku" – ispričala je Ducen Kros i otkrila da veruje da je to bio trenutak kada je počela da mašta o manekenskoj karijeri.

 


Ipak, 2003. godine je iznenada poslala nekoliko svojih fotografija amsterdamskoj modnoj agenciji Paparazzi Model Management, čisto da okuša sreću, a to je bila ogromna prekretnica u njenom životu.


Već 2005. godine bila je Model godine po izboru čitalaca časopisa Vogue, a u narednim godinama je njeno lice krasilo naslovnice svih većih modnih magazina. Uskoro je postala i jedna od najplaćenijih na planeti.


Međutim, tokom te dve godine, između optimističnog slanja fotografija modnoj agenciji i prvog ogromnog uspeha, Ducen nije bilo lako. Stigla je u Njujork 2003. godine i ubrzo shvatila da neće sve teći glatko. Za devojčurak iz holandskog sela Njujork je bi urbana džungla, a često joj se dešavalo da je na kastinzima odbijaju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Doutzen Kroes (@doutzen)


Dok su njene koleginice nipodaštavali, omalovažavali i vređali, Ducen je odbijana uz kompliment da izgleda stvarno.


Previše je lepa – ponavljali su kasting direktori i dizajneri, strahujući da će manekenka svojim prelepim licem na modnim revijama skrenuti pažnju s odeće koju treba da prestavi.


Bilo je to tako čudno... Pomislila sam "Kako treba da se osećam zbog toga što sam previše privlačna" – priznaje Ducen.


Ona je vrlo mlada počela da pristaje na nešto što je smatrala da ne treba da radi zarad karijere. Tako se sa samo 18 godina ošišala na kratko zbog jednog snimanja i odmah pokajala.

 


– Moja karijera je tek počinjala, pa se nisam usudila da mu kažem "ne" iako mi je bilo teško da se rastanem od svoje duge kose. Kad sam se videla s novom frizurom, briznula sam u plač – iskrena je ona.


Međutim, upravo se ta fotografija našla na naslovnoj strani magazina Vogue Italia 2005. godine.


Vremenom, Ducen je dostigla zvezdani status, pa je 2014. bila druga najplaćenija manekenka sveta, tik iza žive legende Žizel Bundšen.

 

Krosova je, inače, od 2010. godine u braku sa di-džejem Sanerijem Džejmsom Goreom, s kojim ima sina Filona (12) i ćerku Milenu (9).

 

1 / 5 Foto: Intagram, Doutzen Kroes

 

 

makonda-tracker