neponovljivi talenat i dobrota

20 godina su u braku, duže od 10 su vodili tešku bitku i nisu uspeli: Znate li ko je suprug čuvene glumice Anite Mančić?

0

Jedna od najboljih sprkih glumica Anita Mančić vodila je desetogodišnju borbu za potomstvo, a muž joj je uvek bio velika podrška 

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Poznata srpska glumica Anita Mančić jedna je od najnagrađivanijih srpskih glumica svoje generacije. Kroz karijeru je doživela velike uspehe, a može da se pohvali sa čak pet Sterijinih nagrada, "Zoranovim brkom", Statuetom "Ćuran" i Nagradom "Velika Žanka".

 

Ova fenomenalna glumica dala je izuzetan doprinos filmskoj, pozorišnoj i televizijskoj umetnosti i mnogim drugima.

 

Domaćoj publici Anita je poznata po brojnim ulogama u kultnim filmskim ostvarenjima.

 

 

Ona je veoma osećana osoba, koju često pogađaju tuđe teške sudbine, a i sama se dugo borila sa jednom - nedostak potomstva mučio ju je godinama, sve dok nije shvatila da život i bez dece može da bude lep.

 

Ona se na domaćoj glumačkoj sceni istakla svojim radom i uspesima, a ne skandalima. Od detinjstva, preko školovanja do bogate karijere, Anita je uvek bila skromna i prizemna žena, pa malo ko zna kakve je bitke vodila tokom života.

 

Naša lepa glumica Anita Mančić je rođena 1969. godine u Zemunu. Odrasla je sa roditeljima, bratom i sestrom, a često je išla i kod bake Nade u Pirot. Često je, kako kaže, provodila vreme u društvu mečaka, a lutke su joj bile dosadne.

 

 

Ona je želela da upiše hidrograđevinu ili arhitekturu, ali je sudbina uredila stvari tako da je prijemni za glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu bio je nekoliko dana pre prijemnog na Građevini.

 

Kada je otišla na polaganje te 1986. godine nije ni slutila da će joj život biti protkan najboljim ulogama i da će gluma postati njen ceo svet. U grupi je bila zajedno s Nikolom Kojom, Uliksom Fehmiuom i Vjerom Mujović, koji su kao i ona glumu završila u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

 

Od tada je glumila u više od 50 filmova i serija. Prepoznatljiva je po ulogama u filmovima „Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem“, „Smrt čoveka na Balkanu“ i „Montevideo, Bog te video!“. Igrala je u serijama „Porodično blago“, „Sva ta ravnica“, „Na putu za Montevideo“, „Psi laju vetar nosi“ i drugima.

 

Legendarna glumica Anita Mančić
Legendarna glumica Anita Mančićfoto: Dragana Udovičić

 

O svom životu retko kada govori u javnosti, a ono što se o njoj zna jeste da je već duže od dve decenije u braku sa grafičkim dizajnerom Bojanom Dedićem sa kojim se venčala na intimnoj ceremoniji, nakon što je dugo odlagala venčanje - zbog stidljivosti.

 

- Bojan je divan. Njemu verujem najduže, i zato najviše. Divim mu se što me razume i trpi. Često mi treba samoća, malo bi muževa to trpelo. Deset godina vodila sam tešku borbu da postanem majka, nažalost bezuspešno. To je veliki atak na organizam. Telo je počelo da se buni, zato sam odustala od te borbe. Razmišljala sam i da usvojim dete – rekla je svojevremeno Anita.

 

Oni su se zajedničkim snagama duže od deset godina borili da se ostvare u ulozi roditelja, ali da im se taj san nije ostvario.

 

 

makonda-tracker