NIKADA NE PRIČA O TOME

Privatni život uspešno krije od javnosti: Da li znate koji POLITIČAR je otac glumice Marije Vicković?

0

Ona je jedna od poznatijih glumica koju gledamo svako veče u popularnoj seriji, ali o njenom životu se zna jako malo.

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Glumica Marija Vicković se proslavila u brojnim filmovima i serijama, a čak i kada je imala manje uloge, one su uvek bile zapažene i na neki način ključne za dalji tok radnje.

 

Ona je završila glumu u klasi profesora Predraga Bajčetiča, a sa njom su studirali i Sloboda Mićalović, Ana Franić, Katarina Radivojević, Miloš Anđelković, Leana Vučković, Zorana Bećić, Miodrag Fišeković, Nenad Maričić, Branislav Tomašević i Miloš Vlalukin.

 

Zanimljivo je da je već tokom treće godine studija postala član Narodnog pozorišta, a postdiplomske studije je upisala u Njujorku.

 

Harizmatična glumica Marija Vicković koju je publika zavolela u domaćim serijima “M(j)ešoviti brak”, “Greh njene majke”, “Miris kiše na Balkanu”, te u “Vojnoj akademiji” 2019. godine je glumica u “Urgentnom centru”, gde je tumačla lik doktorke Simonide.

 

- Baš je izazov igrati ovu ulogu. Prvi put igram tako nešto. Ono što je interesantno je da je ona prva žena hirurg koji se pojavljuje u seriji i samim tim prolazi trnovit put borbe za svoju poziciju među kolegama koje su sve muškarci. Uloga je jako zahtevna, ali ona je žena borac i neko ko je hrabar i svoj, te mi je samim tim i bliska - rekla je Marija za Blic.

Malo je poznato da je njen otac bio crnogorski političar i visoki funkcioner Liberalnog saveza Crne Gore, Miroslav Vicković.

 

Karijeru profesionalnog političara započinje marta 1995. godine u Liberalnom savezu Crne Gore, na mestu izvršnog direktora Stranke. U periodu od 1992. do 1996. godine bio je odbornik LSCG u Skupštini opštine Podgorica.

Godine 1997. biran je za poslanika u Skupštini Crne Gore sa liste koalicije Narodna sloga, kao i 1998, 2001. i 2002. godine sa liste Liberalnog saveza Crne Gore, obavljajući i funkciju šefa Poslaničkog kluba LSCG u Skupštini CG. Za predsednika Liberalnog saveza izabran je prvi put 1999. godine na Konferenciji u Igalu, a na istu funkciju ponovo je izabran na Konferenciji 2002. godine, održanoj u Podgorici. Vicković je izabran za gradonačelnika Cetinja 2002. godine. Preminuo je u Podgorici 2004. nakon kratke i teške bolesti, prenosi Espreso.

 

 

makonda-tracker