evo na koga je nasledila lepotu

Majka joj je svačija omiljena voditeljka, a otac poznati reditelj: Da li znate ko su roditelji Tamare Aleksić?

2

Mlada glumica osvojila je srca publike ulogama u brojnim serijama, ali na daskama koje život znače

foto: Instagram / Tamara Aleksić
foto: Instagram / Tamara Aleksić

Lepa glumica Tamara Aleksić glumu je zavolela još kao mala devojčica. Prvu ulogu je dobila sa samo šest godina.

 

Proslavila se ulogom Lenke Dunđerski u filmu i seriji „Santa Maria della Salute“. Rođena je 18. avgusta 1992. godine u Beogradu gde živi i radi.

 

Kao malena devojčica imala je ulogu u predstavi „Ivica i Marica“ koja se igrala u Pozorištancetu „Puž“. Godinama je bila član dečjeg hora ovog pozorišta.

 

 

Njeni roditelji su uočili njen talenat za glumu još dok je bila dete. Zbog toga su je upisali u školu glume Branka Milićevića Kockice, a zatim školu glume „Stvar srca“ koju je vodio Mika Aleksić.

 

U detinjstvu je imala i druge želje, a to su da postane profesionalni vojnik ili džokej.

 

Kada je bila srednjoškolka jasno je bilo da će se baviti glumačkim poslom. Zbog toga je njena majka odlučila da joj na vreme predoči sve što ovaj posao nosi. Zamolila je glumca Ivana Bosiljčića da joj objasni kako je to baviti se ovim poslom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tamara (@g.aleksic)

 

- Biti glumac je najteži posao, a teže od toga je samo biti glumica - bio je iskren tada Bosiljčić.

 

Ove reči je nisu pokolebale pa je upisala Fakultet dramskih umetnosti u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta i asistenta Miloša Bikovića. 2012. godine

 

Tamara je debitovala u filmu „Šešir profesora Koste Vujića“. Naredne godine je u istoimenoj seriji ponovo bila ministrova čerka Mirjana Marinković u koju se zaljubljuje pesnik Milorad Mitrović. Ova uloga joj je donela nagradu na festivalu Zlatni vitez u Moskvi.

 

Tamara Aleksić sa majkom
Tamara Aleksić sa majkom foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Iako je postigla zapaženje rezultate u svetu glume, mlada glumica Tamara Aleksić i dalje živi pod parolom koju je proslavila njena majka Tanja Peternek Aleksić, voditeljka autorske emisije "TV lica kao sav normalan svet".

 

Tamarin otac je čuveni reditelj Goran Aleksić. Tamara ima osam godina mlađu sestru Anju koja je njen najstroži kritičar. Za baku Nadu, koja je bila član dramske sekcije „Dobrica Milutinović“ i dramske radio-grupe Bate Miladinovića, kaže da je njen menadžer.

 

 

makonda-tracker