i otac joj je poznat

Mnogi kažu da je preslikana majka: Znate li čime se bavi i kako izgleda ćerka Radmile Živković?

0

Ćerka naše poznate glumice Radmile Živković nasledila je talenat za glumu od majke 

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Glumica Bojana Bambić domaćoj publici je postala poznata nakon što je bila deo poznatog filma "Zona Zamfirova". Ona je simpatije publike pokupila odličnom glumom, a mnogi su odmah primetili sličnost sa majkom.

 

Radmila Živković je legenda srpske kinematografije. Glumom se bavi duže od četiri decenije. Ostvarila se u mnogim poznatim ulogama ne smo na filmu i serijama, već i u pozorištu.

 

 

Ćerku Bojanu Bambić dobila je iz braka sa snimateljem Predragom Bambićem. Rođena je 10. oktobra 1981. godine i još kao tinejdžerka se zainteresovala za glumu.

 

- Kada sam imala 17 godina počela sam intenzivno da razmišljam čime bih volela u životu da se bavim, otvarajući tako razne profesionalne "fioke", kao poslednju otvorila sam i onu u kojoj je bila gluma. Bojažljivo, budući da sam kao dete glumice i snimatelja odrasla u toj profesiji, znala sam šta ona sa sobom nosi, bez ikakvih iluzija. Pokušavajući tako da sebe vidim u raznim profesijama, shvatila sam da bi me najsrećnijom činila moja sadašnja profesija, i tako sam odlučila da spremim prijemni ispit i pokušam - ispričala je ona jednom prilikom za domaće medije. 

 

Bojana je takođe istakla i da su joj roditelji od početka najveća podrška, ali i "najsuroviji i najiskreniji kritičari".

 

Akademiju umetnosti je završila 2003 godine. Danas je članica glumačkog ansambla Narodnog pozorišta. Bojanu smo imali prilike da vidimo u fil­mu "Zo­na Zam­fi­ro­va", po­tom u pred­sta­va­ma "Ko­šta­na" i "Gospođa mi­ni­star­ka".

 

- Lju­di vas po­ne­kad ne gle­da­ju kao in­di­vi­duu, već kao da ste iste lič­no­sti. A nas dve, na pri­mer, ima­mo sli­čan sen­zi­bi­li­tet a raz­li­čit ka­rak­ter. Ko­li­ko god mo­že bi­ti pred­nost što vam je ro­di­telj iz iste bran­še, to­li­ko je i ne­do­sta­tak jer uz do­bre kon­tak­te na­sle­đu­je­te i one lo­še, "du­go­ve" za ko­je ni­ste ni zna­li da po­sto­je... Mo­ja je sre­ća što mi je maj­ka ko­le­gi­ni­ca - rekla je jednom prilikom Bojana.

 

Bojana je više puta govorila o tome da svoju karijeru želi da gradi samostalno i da to što joj je majka glumica ne može da utiče na put kojim ona bira da korača. 

 

makonda-tracker