jedna misterija rešena

Njeno prelepo ime smo saznali slučajno: Kim Džong Un prvi put u javnosti sa TAJNOM ĆERKOM koja vodi neobičan život

1

Dok se on školovao u Evropi, njegova deca se po sopstvenoj zemlji kreću podzemnim tunelima i o njihovom životu sunarodnici ne znaju maltene ništa.

foto: EPA-EFE/KCNA EDITORIAL USE ONLY
foto: EPA-EFE/KCNA EDITORIAL USE ONLY

Severnokorejski lider Kim Džong Un predstavio je nedavno javnosti prvi put svoju ćerku, što je pravo iznenađenje jer se dugo spekulisalo o tome postoji li ova devojčica ili je u pitanju samo trač.


Tamošnji državni mediji objavili su nakon što se Kim Džong-Un sa ćerkom pojavio na mestu s kog se lansiraju projektili da je vrhovni lider posmatrao lansiranje novog tipa interkontinentalne balističke rakete u društvu supruge Ri Sol Ju i njihove "voljene ćerke". U medijima su osvanule i fotografije na kojima političar sa devojčicom posmatra projektil, a na njima je, između ostalog, vidimo u belom mantilu i crvenim cipelama, dok hoda ruku pod ruku sa ocem.

 

1 / 4 Foto: EPA-EFE/KCNA EDITORIAL USE ONLY


Ovo je prvi put da su severnokorejski državni mediji pomenuli ćerku Kima Džonga-Una i objavili njene fotografije, ali nije bilo više detalja, poput njenog imena ili godina.


O privatnom životu lidera Severne Koreje ne zna se mnogo, ali je poznato da je od 2009. godine u braku s Ri, bivšom pevačicom, i da imaju troje dece, koja su rođena 2010, 2013. i 2017. godine. Nije, međutim, utvrđeno koje je od dece Kim Džong-Un odveo na lansiranje projektila.

 

Ipak, 2013. godine pročulo se da se jedno od njegove dece zove Džu-Aje, a tajnu je slučajno podelio bivši američki košarkaš Denis Rodman. Nakon što je posetio Severnu Koreju, on je u jednom intervjuu ispričao da se "opuštao pored mora" u društvu porodice tamošnjeg vođe, kao i da je držao Kimovu bebu Džu-Aje.


Kako sada tvrde strani mediji, ova devojčica ima devet godina i veruje se da ima brata i sestru, kao i da oni žive u ogromnoj vili na moru u Vonsanu, u provinciji Kangvon. Imanje koje američka štampa poredi s floridskim Mar-a-Lagom Donalda Trrampa, ima teniske i fudbalske terene, bazene, tobogane, sportski stadion i navodno se nalazi na prelepim plažama u istočnoj Severnoj Koreji, na obali Japanskog mora.

 

Kim Džong Un
foto: EPA-EFE/KCNA EDITORIAL USE ONLY

Kad im dosadi u Vonsanu, porodica ima oko 15 drugih vila u koje može da se smesti širom države, gde putuju uz pomoć dobro razrađenog podzemnog sistema železnica i tunela, osmišljenih kako bi se kretanje Kimove porodice sakrilo od stranih obaveštajnih satelita.


Kako ističe Majk Maden, saradnik u Centru "Stinston" i ekspert za pitanja Severne Koreje, Džu-Aje ne vodi svakidašnji život, ali je srećna.

 

Ona ima vrlo lep život. Njen brat, sestra i ona imaju tim dadilja i spremačica, ali provode mnogo vremena i sa roditeljima. Otac Kima Džong-Una bio je težak čovek, ali je bio pažljiv prema svojoj deci. Kad ste diktator jedne države, možete da birate kako ćete provoditi vreme – istakao je Maden.


Takođe, stručnjaci za Severnu Koreju ističu da je Kim, za razliku od njegovih prethodnika koji su bili poznati preljubnici, veran svojoj supruzi Ri.

 

Kim Džong Un
foto: EPA-EFE/KCNA EDITORIAL USE ONLY

Mnogi se pitaju šta je severnokorejski lider želeo da postigne kada je konačno pokazao jedno od svoje dece, a neki veruju da je u pitanju poruka vetu.


On ovim fotografijama sa ćerkom kaže: "Moj režim ne ide nigde, bolje se naviknite na to" – smatra Šon King, ekspert za azijske zemlje.


On dodaje i da su Kimova deca zadovoljna svojim životom, o kom se ipak ne zna previše. Maltene ništa.


Porodica živi ekskluzivno iza svoja četiri zida. To je jedan zatvoren, ali dobar život. Naravno, većina toga šta oni rade nije tajna samo za nas, već i za njihov narod – objasnio je.

 

Kim Džong Un
foto: EPA-EFE/KCNA EDITORIAL USE ONLY

Što se tiče obrazovanja Kimovih naslednika, detalji nisu poznati, a mnogi se pitaju hoće li se i oni školovati van Severne Koreje. Tamošnji lider se, naime, obrazovao u jednoj luskuznoj privatnoj školi u Bernu od svoje 12. godine, a stručnjaci veruju da je malo verovatno da će i njegova deca otići u svet po znanje.

 

 

makonda-tracker