prelepa je

S 27 godina je doživela kliničku smrt, sad je mama dve devojčice: Da li znate koja GLUMICA je ćerka Ljiljane Blagojević?

0

Kada je ostala trudna sa prvom ćerkicom Kalina Kovačević nije ni slutila da će proći kroz pravu životnu dramu

foto: Instagram
foto: Instagram

Poznati par glumica Ljiljana Blagojević i čuveni scenarista Siniša Kovačević roditelji su lepe glumice Kaline Kovačević.

 

Kada je ostala s prvom ćerkicom u drugom stanju Kalina nije ni slutila da će joj život prirediti iznenađenje koje će pamtiti dok je živa.

 

Iako je cela trudnoća protekla uobičajeno Kalina Kovačević je nakon prvog porođaja doživela sepsu, koja je izazvala kliničku smrt.

 

 

Ona je jednom prilikom u domaćim medijima ispričala da je samo tri dana nakon rođenja ćerke Mione zbog infekcije materice doživela sepsu, koja je prouzrokovala ozbiljne posledice po njeno zdravlje.

 

- Tri dana nakon što sam rodila Mionu, dobila sam sepsu. Inficirala mi se materica, bila sam šest nedelja u bolnici. Beba je bila sa mnom, ali u boksu, jer dete ne možeš da dojiš, bila sam na teškim antibioticima. To mi je veoma stresan period u životu. Kada sam imala kliničku smrt i odregovala na neki lek, meni je samo u glavi prošao čitav moj život kroz slike i nisam se plašila. Prošlo mi je u glavi šta će biti sa mojim detetom i posle toga se više ničega ne sećam. Uplašila sam se samo ko će moju ćerku formirati kao ženu i ličnost - ispričala je Kalina gostujući svojevremeno u emisiji „Balkanskom ulicom“.

 

 

Nakon što su lekari uspeli da je vrate u život, počela je za nju najveća borba. Ponovo je učila da hoda, bilo joj je mnogo teško, ali želja da ozdravi i Mioni bude brižna majka bila je jača od svega.

 

Velika podrška u tim trenucima bio joj je partner Vladimir Reković.

 

- Dosta žena me pita kako sam imala hrabrosti za drugu trudnoću. Nakon prve sam učila da hodam, jer sam prvo ležala na održavanju trudnoće pet meseci i onda sam još dva meseca bila u bolnici dok sam se borila sa sepsom koja iscrpljuje ceo organizam. Od ležanja sedam meseci mi se stvorila voda u kuku, a rana se inficirala i nije mogla da zaraste, prosto nisam mogla da povežem, laički da kažem, noge i ruke da ih pomeram. Išla sam na vežbe. Sećam se aplauza kada sam prvi put mogla samostalno da dohvatim flašicu vode. Znam šta znači biti nemoćan i zato cenim ovo danas što imam - rekla je Kalina dodavši da ne želi da je ljudi doživljavaju kao slabu osobu.

 

 

Danas njen život izgleda drugačije: starijoj ćerki Mioni je dala najlepši poklon, sestru Aniku, koja ima godinu dana, a život joj je ispunjen ljubavlju i uspesima na polju glume.

 

Kalina je više puta govorila o njenom pogledu na brak i vezu koja je uređena zakonom.

 

Nisam udata. To je neverovatno, u Srbiji kada rodite vanbračno dete vas etiketiraju da morate da se udate. Ne vidim razlog zašto mi koji nismo venčani, a imamo decu, moramo da budemo u braku. Iz prvog braka, jednog jedinog koji sam imala, rodila sam Mionu, iz druge zajednice vanbračne sam rodila Aniku — rekla je glumica i dodala da ona živi sama sa naslednicama.

 

Kalina Kovačević
foto: Milan Maricic/ATAImages

 

Sama živim sa dvoje dece i nije mi jasno zašto bih morala da budem udata i da imam supruga. Ne, nemam i mnogo sam srećna sa dve ćerkice — istakla je ona tada u emisiji “Šok tok” i nastavila:

 

— Ne pričam o svom privatnom životu, nikad nisam ni pričala, jer smatram da on nije nešto posebno zanimljiv. S obzirom na to da se bavim javnim životom volela bih da ukazujem na druge stvari, ne da iznosim svoj prljav veš.

 

 

makonda-tracker