GODIŠNJICA

"Nikada se nisam zaljubio u drugu ženu, sve što jesam — dugujem njoj": Ovako je Bata Živojinović govorio o svojoj Luli

1

Na današnji dana navršava se dve godine otkako nas je napustila Julijana Lula Živojinović.

foto: Nemanja Nikolić
foto: Nemanja Nikolić

U crkvi Svete Trojice, u Koraćici, danas će oko podneva  biti održan pomene zbog dvogodišnjice smrti supruge Velimira Bate Živojinovića - Julijane Lule.

 

Bata i Lula su bili decenijama zajedno, a ovako je legendarni glumac opisao njihovu ljubav.

 

To što jesam - dugujem njoj! Da ona nije bila pored mene, ne bih bio to što jesam. Ona me je održala. Sve što je lepo u životu došlo je sa njene strane. Ona je imala viziju kako to lepo treba da bude - da me poštedi, da mi da energiju, da me hrani. I nikad se nisam zaljubio u drugu ženu — misli su koje su zabeležene u knjizi "Bata - još ovaj put".

 

 

Lula je delila mišljenje da za nju nije postao nijedan drugi izbor sem njenog voljenog Bate, a njegova smrt ju je potpuno slomila.

 

Od kada znam za sebe, Bata je bio uz mene. I to bukvalno. Već u najranijem detinjstvu on je postao deo mog života. Poznavao se sa mojim starijim bratom, ista su generacija. Vremenom, zajedno smo odrastali i sazrevali, formirali porodicu, deca su brzo došla. Sve je išlo spontano i normalno, čini mi se da drugačije nije ni moglo da bude — ispričala jednom prilikom Lula Živojinović i dodala da su uspeli da spoje energije i temeperamente u jedno:

 

 Od samog početka smo uspeli da je kanališemo i da je koristimo kao zajednički neiscrpan rezervoar emocija i snage. Naša ljubav je učinila da se osećamo kao jedno biće, prolazeći kroz sve lepe i teške trenutke.

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker