BILA JE ZVEZDA

I danas mnogi ne znaju ko je bila MAJKA Relje Popovića: Ovu tajnu krio je sve dok ona nije PREMINULA

0

Njegova majka je bila jedna od najvećih ikona kulture u Srbiji

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Naš popularni muzičar Relja Popović godinama je izbegavao da u javnosti otkriva detalje koji su se ticali njegove porodice, a naročito majke, jer nije želeo da ga ljudi prepoznaju po njoj.

 

On je želeo  da gradi svoju karijeru, bez uticaja roditelja i pomoći drugih ljudi. Tek nakon što je njegova majka, Zoja Begoli preminula Relja je počeo o njoj da govori u javnosti. 

 

 

Ona je posle duge i teške bolesti 2. januara 2017. godine umrla, a ono što malo ko zna je da je njegova mama bila baletska ikona Narodnog pozorišta.

 

Zoja Begoli (68) bila je prva solistkinja baleta i dugogodišnji repetitor Narodnog pozorišta u Beogradu, pedagog baletske škole „Lujo Davičo“ i profesor Akademije umetnosti. U nacionalnom teatru zavladala je velika tuga kad se pronela vest o Zojinoj smrti.

 

Relja Popović
foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Osim kao vrstan umetnik, Zoja Begoli je ostala upamćena i po ljubavnoj priči  s glumcem Farukom Begolijem. Zoja i Faruk bili su u braku 18 godina, a i nakon što je svako krenuo svojim putem čuvena balerina je odlučila da zadrži njegovo prezime. 

 

O toj ljubavi je s ponosom i ljubavlju u glasu govorio i sam glumac.

 

 

- Više ne govorim o ljubavima jer je postojala jedna prava ljubav i brak. Bili smo 18 godina zajedno. Mislim da je balerina i do danas zadržala moje prezime. Kad se završilo, završilo se, nažalost. Ostali smo prijatelji. Čujemo se telefonom povremeno. Najviše smo se čuli tokom rata. Kad smo shvatili da smo dobro, i ona i ja, sve ređe i ređe smo se čuli. Bogat sam tom ljubavlju, bogat sam tom ženom. Zahvalan sam joj što mi je pružila jedno saznanje, divnu ljubav, brak, divno druženje i divan deo života - rekao je Faruk u jednom intervjuu neposredno pred smrt.

 

 

Begoli je preminuo u Prištini 23. avgusta 2007. u 63. godini. Zoja Begoli sahranjena je 10. januara na Novom groblju u Beogradu.

 

Relja Popović je danas jedan vrlo popularan muzičar, reper, a mnogima je poznat i kao glumac iz filma "Parada". Svoj ljubavni život drži podalje od očiju javnosti iako mu je i žena poznata pevačica, Nikolija Jovanović, ćerka naše poznate pevačice Vesne Zmijanac.

 

O Reljinom životu i detinjstvu se jako malo zna, a mnogi i dan danas ne znaju da je ovaj mladi uspešni momak naslednik čuvene balerine Zoje Begoli. 

 

 

 

makonda-tracker