čuva uspomenu na oca

U braku je sa poznatim muzičarem: Znate li ko je ćerka Josifa Tatića?

0

Godinama se trudi da svoj život drži podalje od očiju javnosti i da živi jedan miran i skroman život

foto: Dado Đilas Za Kurir
foto: Dado Đilas Za Kurir

Josif Tatić je bio jedan od najvoljenijih jugoslovenskih glumaca. Imali smo prilike da ga gledamo u brojnim filmskim ostvarenjima, ali i na daskama koje 

život znače. 

 

Jedna od njegovih najpoznatijih uloga bila je uloga  Božidara Soldatovića Jataganca u kultnoj seriji Siniše Pavića, "Bolji život".

 

Glumac je bio otac dve ćerke. Stariju ćerku Jelisavetu Tatić Čuturilo, koja se bavi kostimografijom dobio je u prvom braku sa Biljanom Dragović, a mlađu ćerku Hristinu, koja nosi ime njegove majke, dobio je u drugom braku sa suprugom Bebom. 

 

Josif Tatić
Josif Tatićfoto: Youtube Printscreen

 

Jelisaveta Tatić Čuturilo, njegova starija ćerka je nasledila talenat od oca, ipak, nije krenula njegovim stopama. Ona je odlučila da nastavi majčinim stopama, pa je radila u pozorištu na raznim projektima, od kojih su najpoznatiji  "Sva ta ravnica", "Jagodići", "Ulica lipa".

 

S obzirom da su joj oba roditelja bila vezana za pozorište i ona je dosta vremena provodila u JDP- u.

 

 

Jelisaveta se dugo trudila da ostane anonimna. 

 

- Sada, kada imam sina, vidim koliko ono čime se roditelji bave direktno i nepopravljivo oblikuje interesovanja deteta. To je tako prirodno…doktorska deca upisuju medicinu, deca pravnika postaju advokati…uvek bilo i biće - rekla je ranije Jelisaveta Tatić Čuturilo, koja je udata za poznatog muzičara Nikolu Čuturila.

 

 

makonda-tracker