i koleginica i životna saputnica

Vrlo uspešna, podrška u teškim trenucima: Ko je tajanstvena supruga Rasima Ljajića?

0

Nekadašnji ministar u Vladi Srbije povređen je minulog vikenda u saobraćajnoj nesreći, a najveću podršku i snagu u ovim momentima daje mu porodica

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Na autobutu Beograd-Niš, u blizini Ražnja, u nedelju ujutro se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je stradao Branko Gogić, nekadašnji poslanik i suprug voditeljke Nade Gogić. S njim u vozilu bio je i bivši ministar Rasim Ljajić, koji je teško povređen, ali je, kako mediji tvrde, van životne opasnosti.


Kako je Kurir danas javio, Ljajića je u Kliničkom centru u Nišu posetila supruga, koja mu je saopštila teške vesti da je njegov prijatelj i saradnik stradao.

 


Supruga je jutros posetila Rasima u Kliničkom centru u Nišu i saopštila mu je najgoru vest da je Branko, koji je imao nepunih 45 godina, poginuo juče na licu mesta. Rasim je i sam slutio da je Branko nastradao, stalno je pitao za njega, ali su mu iznova i iznova odgovarali da ne znaju šta je s njim jer je druga ekipa Hitne pomoći prevezla Branka s mesta nesreće, koja se dogodila nedaleko od Ražnja. Svi su bili svesni da mu ne mogu više lagati, ali i da je, i mimo povreda koje je zadobio, jak da može podneti najgoru vest, pa su odlučili da mu to supruga saopšti, kao najbliža. Ostavljena je sama s njim u sobi da bi mu rekla da je Branko mrtav. Teško je to podneo, kako je supruga prenela medicinskom osoblju, ali se i nekako sabrao i pred lekarima i sestrama izgleda potpuno staloženo, uopšte ne govori o tome — rekao je za pomenuti list neimenovani izvor.

 

Rasim Ljajić
foto: Zorana Jevtić

Ljajić je, inače, po završetku gimnazije u Novom Pazaru diplomirao na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, a njegova supruga je njegova koleginica, s tim što je ona nastavila da se bavi medicinom. U pitanju je ugledna lekarka i kardiološkinja dr Amra Ljajić, s kojom je Ljajić od mladosti i s kojom ima dvoje dece.


On nikada nije pričao mnogo o svom privatnom životu, a jednom prilikom je u jeku pandemije virusa korona otkrio da je njegova supruga raspoređena u kovid bolnicu.


Moja supruga radi u bolnici na Bežanijskoj kosi kao kardiolog. Sada je cela ta bolnica u kovid-sistemu pa ljudi zovu da ih smestimo tamo, porodice onih koji su smešteni zovu da pitaju kako su njihovi, tamo dolaze porodice da vide kako su im rođaci. I tako po ceo dan — istakao je tada Ljajić.

 

 

makonda-tracker