svi su uz nju

Ima skoro 49 godina i NEMA NAMERU DA ODUSTANE: Hrabra srpska pevačica spremna za vantelesnu oplodnju

0

Popularna pevačica se već više od deset godina bori za potomstvo, a pred njom je sada još jedan pokušaj da postane majka

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Pevačica narodne muzike Sanja Maletić u aprilu ove godine proslaviće 49. rođendan, a pre toga pokušaće još jednom da ostane u drugom stanju.


Kako tvrde domaći mediji, ona ovih dana putuje u Prag, gde se nalazi jedna ugledna klinika za vantelesnu oplodnju. Ona je protekle dve godine bila sprečena da prođe kroz ovaj proces, jer se on nije izvodio zbog pandemije virusa korona. Kako su ovakve ustanove ponovo otvorile svoja vrata parovima koji žele potomstvo, tako je Sanja uradila sve neophodne analize i otpočela hormonsku terapiju, piše Alo.

 

Sanjina borba za potomstvo je teška i već godinama ostavlja bolne emotivne rane, ali ona ne odustaje od majčinstva. Pre dve godine je zakazala vantelesnu oplodnju u najpoznatijoj klinici u Češkoj, ali je zbog pandemije bila sprečena da je sprovede do kraja. To je uticalo i na njeno zdravstveno stanje pa je i ono bilo narušeno — objasnio je za pomenuti list izvor blizak pevačici.

 

Sanja Maletić
foto: Damir Dervišagić

On je dodao da je Sanja iskoristila period bez nastupa da se posveti sebi, svom zdravlju, pravilnoj ishrani, kao i meditaciji.


Umesto da očajava, Sanja je rešila da svoj organizam ojača, te da u optimalnom zdravstvenom stanju uđe u novi proces. Njena upornost se isplatila jer joj se klinička slika znatno poboljšala i već za par nedelja planira da se upusti u novu borbu — istakao je izvor.


Kako on ističe, pevačica je u prilici da izdvoji veću svotu za ovaj proces.

 

Sanja Maletić
foto: Instagram

Svi dobro znaju koliko je novca potrebno odvojiti kada se krene u ovakvu borbu. Jedan proces veštačke oplodnje staje oko 3.000 evra u našoj zemlji, a možete misliti tek koliko košta u klinikama u inostranstvu. Posle svih godina borbe, Sanja se dobro informisala i odabrala je Češku jer su oni pioniri kada je ovaj vid oplodnje u pitanju, i to kliniku koja je poznata po visokom stepenu uspešnosti kada su parovi stariji od 40 godina u pitanju — rekao je anonimni izvor. — Mnogima bi se zavrtelo u glavi od cifre koju je morala da izdvoji, ali je Sanja oduvek pametno štedela novac. Pre pandemije je umela da radi i pet dana nedeljno, a sve što zaradi čuvala je kako bi imala novca za ostvarenje svoje najveće želje.


On je istakao da je uz Sanju cela njena porodica i, na prvom mestu, suprug, kao i da se njeni prijatelji mole da se pevačici želja ispuni.

 

 

 

makonda-tracker