poslednji pozdrav

Poznate ličnosti se oprostile od Ksenije Vučić

4

Novinarka Ksenija Vučić biće sahranjena danas na Novom groblju, a članovi porodice i njeni prijatelji opraštaju se od nje na društvenim mrežama

foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages
foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Poznata novinarka Ksenija Vučić preminula je iznenada u 54. godini u Beogradu pre dve večeri i biće sahranjena danas na Novom groblju.


Mnoge poznate ličnosti sa estrade i iz sveta politike javno su se oprostile od nje, a među njima i njen bivši suprug i aktuelni predsednik Srbije.

 

Aleksandar Vučić objavio je Ksenijin portret na Instagramu i napisao:


Hvala ti što je naša Milica danas snažna i nepokolebljiva devojka, naš Danilo pristojan i hrabar momak, hvala ti što si našu decu vaspitala da je najviša vrednost biti dobar čovek, napisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u emotivnom oproštaju od prve supruge i majke svoje starije dvoje dece na ličnom Instagram profilu. Hvala ti što si bila moj odani prijatelj i podrška svih ovih godina, što si verovala i nesebično davala sve od sebe, pomagala da naša Srbija i narod idu napred. Zaspala si u zagrljaju našeg sina, verujem da si tako želela, zagrljaj Milice i Danila bio je tvoj ceo svet. Počivaj u miru i večno hvala na svemu. Tvoj Aleksandar

 


Od Ksenije se oprostio i njen dugogodišnji saradnik Željko Mitrović, koji je, između ostalog, poručio:


Draga moja Ksendžo, nema te lepe reči koja može otvoriti vrata beskonačne i večne kuće u koju danas odlaziš, a ostalo je toliko toga neizgovorenog. Danas nema reči, nema zvuka, svuda samo tišina. Tvojim odlaskom nastao je duboki, mračan tajac i kao da čujem samo odjek tvojih beskonačno toplih i prijateljskih saveta od kojih su meni lično neki promenili život. Često si mi govorila da životne oslonce moramo tražiti u sebi, a ne oko sebe. Da život treba posvetiti ideji i da su svi snovi ostvarivi, ako istinski verujemo u njih. Da nikada ne odustanemo od očekivanja vere i nade. Često si govorila da ljudi ne mogu unutrašnje praznine nadoknaditi Šanelom i Luj Vitonom. Govorila si mi da treba da prestanem da nosim samo crno, a danas mi se čini da će crno ostati večno. Danas sve izgleda kao da je otišao život, a ostali samo zaleđeni kipovi, mumije i senke. Kada jednog dana skinem ove crne naočare, ostaće samo nacrtane oči koje će me podsećati da sam samo na tom mestu imao oči koje ti nisu ispoljile dovoljno zahvalnosti. Za sve tvoje tople i prijateljske reči koje su nas činile hrabrijima nego što jesmo, mudrijim nego što jesmo, posebnijim nego što jesmo. Danas nije izgubila samo tvoja porodica, prijatelji, Pink i ja. Danas su izgubili svi dobri, hrabri i pošteni ljudi. Imati tebe za prijatelja je bila i uvek će biti posebna čast.
 

 

Među prvima koji su se oglasili nakon što je objavljena vest o Ksenijinom preranom odlasku bila je njena prijateljica i proslavljena dizajnerka Verica Rakočević.

 

 

Lepa moja, dobra, najposebnija drugarice. Provele smo 25 godina zajedno, sinoć se smejale i radovale budućim danima. Ne verujem, neću da prihvatim i urlam od bola. Rekla si vidimo se u ponedeljak, vesela i nasmejana. Hvala ti za iskreno prijateljstvo , putuj sa anđelima.Ti si bila anđeo koji hoda zemljom. Zbogom, moja Ksendžo – napisala je potresena kreatorka.

 

 

makonda-tracker