misteriozni nestanak

SVI SE PITAJU GDE JE NESTAO KRALJ: Huan Karlos I od Španije napustio zemlju nakon niza šokantnih optužbi!

1

Korupcija, tajni računi i ljubavna afera narušili su ugled Krune, pišu strani mediji.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Bivši kralj Huan Karlos (82), otac aktuelnog kralja Felipea VI, napustio je zemlju pred lavinom optužbi za korupciju, za tajne račune u Švajcarskoj i za ljubavnu aferu sa Korinom Larson, koja je švajcarskim istražiteljima priznala da je od Huana Karlosa primila "donaciju" od 65 miliona evra.


Pred narušenim ugledom Krune i "nestašlucima" oca, kralj Felipe VI je u martu ukinuo ocu godišnju apanažu od 200.000 evra i odrekao se nasledstva, ali morao je da pretrpi još jedan udarac. Bivši kralj je u ponedeljak pismom obavestio sina kralja da "pred činjenicama iz privatnog života napušta zemlju".


Španski mediji nagađaju gde je Huan Karlos. Po jednoj, zastupljenijoj ali nepotvrđenoj verziji, otišao je u Dominikansku Republiku. Po drugoj je u obližnjem Estorilu u Portugaliji, tamo gde je boravio kao dete jer su mu roditelji bili u egzilu posle uspostavljanja Druge republike.

 

Proizilazi da je izgnanstvo sudbina Huana Karlosa jer se rodio u Rimu. 

 

Bivši kralj bio je izuzetno popularan u narodu, a na njegovu popularnost uticao je i neformalni stil života. Bio je neposredan, znao je da ribarima na Palmi, gde je letovao, posle jedrenja plati turu pića, da ćaska sa običnim ljudima van protokola. Dobro je sarađivao sa premijerima. To je sve bilo vidljivo. Ono što nije bilo dostupno javnosti jeste njegov privatni život koji, evidentno, nije bio primeran. Pripisivane su mu razne afere, a sumnja se da je od saudijskog kralja dobio čak 100 miliona dolara.

 

foto: Profimedia

Javnost nije previše iznenađena, odavno je upoznata sa raznim "gafovima" bivšeg kralja, od ljubavnih afera do loma kuka prilikom lova na slonove u Bocvani. U komentarima se ističe da je odlazak iz zemlje "loš primer" iako advokat bivšeg kralja kaže da će on biti "dostupan vlastima". Procenjuje se da će mu biti oduzeta titula "doživotnog" kralja, ali ostaje da se vidi da li će to biti jedina posledica odluke o odlasku iz zemlje. Smatra se sigurnim da je odlazak dogovoren sa aktuelnom vladom socijaliste Pedra Sančesa, pišu Novosti.

 

1 / 5 Foto: Pool/ABACA / Abaca Press / Profimedia


Bivša kraljica Sofija nastaviće da živi u kraljevskoj palati Sarsuela, kao i poslednjih 59 godina.

 

 

makonda-tracker