retka zajednička fotografija

Brat — poznati glumac, sestre — prave lepotice: Znate li ko je porodica Petra Benčine?

1

Petar Benčina je nakon uloge doktora u filmu "Toma" prikupio sve simpatije publike, ali nećete često videti njegove zajedničke fotografije s ostatkom porodice Benčina...

foto: Tamara Trajković
foto: Tamara Trajković

Svi znamo da su Petar Benčina i Tamara Dragičević trenutno možda i najpopularniji glumački par na domaćoj javnoj sceni, a dok glumica ima rođenog brata, Petar je jedan od četvoro dece u porodici Benčina. Inače, Benčinama je tetka čuvena glumica Branka Pujić, što znači da im je Anđela Jovanović sestra od tetke!

 

 

Pored starijeg brata Igora, Petar ima i sestre Nadu i Anu, koje su bliznakinje!

 

Popularni glumac pozirao je sa rođenim bratom Igorom Benčinom, kao i sestrom Anom, a ova slika odmah je privukla veliku pažnju jer ih retko kada viđamo javno na okupu! Na fotografiji nema Nade, ali to je zato što je ona — iza kamere.

 

Ana Benčina, Igor Benčina
foto: Instagram Printscreen

Ana drži plesnu školu, dok se Nada bavi odnosima s javnošću.

 

 

Dok se njihove sestre drže podalje od javnosti, Igor je već dobro poznat publici kao glumac!

 

On je četiri godine stariji od Petra, a glumu je završio u klasi Nebojše Dugalića. Debitovao je u filmu „Karaula“, uglavnom je igrao u stranim produkcijama, a uloga Balše Đoga u seriji "Pet" vinula u centar medijske pažnje. Sada ga možemo videti u novom filmu "Zlatni dečko".


Petar i ja smo se još kao mali zarazili glumom. Igrali smo zajedno u pozorištu, a snimamo zajedno i film "Volja sinovljeva". Kada smo brat i ja zajedno na setu, uvek je bitan kompromis i obično uvažavamo onaj predlog čiji je bolji. Često me pitaju ko je bolji glumac — brat ili ja. Nema tu dobar i loš. Jednostavno, gluma nije trka na sto metara. Zato obično kažem da je najbolji glumac naš otac, koji u stvari i nije glumac — ispričao je za Blic TV magazin jednom prilikom Igor Benčina.

 

Igor Benčina
foto: Nemanja Nikolić

Petra i mene obično povežu zbog prezimena jer fizički ne ličimo mnogo. Kad stanemo jedan pored drugog, po nekim crtama lica vidi se da smo braća, ali suštinski smo različiti. Zapravo, mislim da se sjajno dopunjujemo, i po vrlinama i po manama — rekao je Igor ranije.

 

 

makonda-tracker