bolan razgovor

Dečakova reakcija ju je SLOMILA: Milica Dabović rekla sinu istinu o njegovom ocu

4

Košarkašica i bivša reprezentativka Srbije Milica Dabović ponosna je mama četvorogodišnjeg dečaka Stefana, a iako je on mali već je vodio jedan od najvažnijih razgovora u životu — o tome ko je i gde njegov otac

foto: Nemanja Nikolić
foto: Nemanja Nikolić

Milica Dabović sve je iznenadila vešću da je u drugom stanju pre četiri godine, posebno zbog svoje hrabrosti i namere da sama podiže dete. Čuvena sportistkinja bila je van sebe od sreće kada je na svet donela sina Stefana, a mališan je centar njenog univerzuma. Ipak, nije sve idilično — kako je Milica istakla, ona je strahovala od razgovora koji će morati sa Stefanom da vodi o njegovom ocu.

 

Baš sam se plašila tog momenta. Dete me je pitalo: "Mama, gde mi je tata?". Nije mi bilo svejedno. Nisam znala šta da mu kažem, a onda sam mu polako rekla istinu, a to je da njegov tata ne postoji, da nema oca, da je on napravio nešto loše njemu i meni — ispričala je košarkašica u Premijeri na TV Pink.

 

Njegova reakcija joj je izmamila suze.

 

Milica Dabović
foto: M.M./ATAImages

On mi je na to rekao: "Mama, kad porastem ja ću da ga bijem!". Rasplakala sam se u tom trenutku. Rekla sam mu: "Mama će da ga bije, sine, ne brini ništa!". Neko me je savetovao da mu ne kažem ništa o tome, a neko da mu kažem istinu. Ni sama nisam znala šta da radim po tom pitanju i samo je sve izašlo iz mene u tom momentu kada je došlo to pitanje koje nisam očekivala — rekla je Milica.

 

Kako je ona objasnila, njenom sinu je bolje bez oca nego da u svom životu ima osobu kakav je njen bivši partner.

 

Njegov otac je unesrećio mene i njega, iako on nije bio svestan toga, ali kada ti neko uzme sve što si stvorio, sve je to još teže. Slažem se da je bolje da Stefan nema oca nego da ima takvog. Sve te stvari su dovele do toga da presečem u životu i da mu više ne opraštam. Ako njemu nije stalo do deteta, kome će biti?! — pita se Dabovićeva.

 

 

makonda-tracker