nije bilo lako

Otac mu je bio alkoholičar i nasilnik, te je imao želju da konačno OSVETI MAJKU: Ispovest Vila Smita rastužila je svet

0

Iako je preživeo veoma teške momente u detinjstvu, glumac je zadržao veru u bolje sutra i pravu ljubav.

foto: Profimedia, BACKGRID
foto: Profimedia, BACKGRID

Proslavljeni glumac svetskog ranga Vil Smit godinama oduševljava publiku maestralno odigranim ulogama, te ga je veoma teško zamisliti u letargičnim, depresivnim stanjima koje prouzrokuju nerešćišćene situacija iz prošlosti.

 

U svom dokumentarcu pod nazivom "Best Shape of My Life" opisao je veoma nemile događaje koji su obeležili njegov život.

 

Moj otac je bio nasilnik, ali je takođe dolazio na svaku moju predstavu, utakmicu, priredbu. Bio je alkoholičar koji je na svakoj mojoj premijeri bio trezan. Kada sam imao devet godina, gledao sam kako otac udara majku pesnicom u glavu, tako jako da se srušila. Pljuvala je krv. Taj trenutak u toj sobi, verovatno više od bilo kog drugog trenutka, definisao me je kao osobu. Tada sam se zakleo sebi da ću osvetiti majku. I decenijama kasnije, došao je trenutak kada sam to želeo da uradim ― kaže u ostvarenju.

 

Vil Smit
foto: Profimedia

 

Jedne noći, dok sam ga pažljivo gurao u kolicima od spavaće sobe do kupatila, mrak se probudio u meni. Zastao sam na vrhu stepeništa. Lako mogu da ga gurnem, i još lakše da se izvučem. I decenije bola i besa su pokuljale, ali su se onda povukle. Nastavio sam da guram tatu ka kupatilu ― rekao je glumac.

 

Vil Smit u medijima je otvoreno govorio o svojim mračnim danima u kojima je poželeo da izvrši samoubistvo, a tim priznanjem apelovao je na mlade da je svaki problem rešiv ako ga podelimo sa pravim ljudima.

 

Podsetimo, dramski umetnik je godinama u braku sa Džejda Pinket Smit koja je oduvek važila za fatalnu damu, a ovako je svojevremeno opisao njihov odnos.

 

Džejda nikad nije verovala u konvencionalni brak. Imala je članove porodice koji su bili u nekonvencionalnim vezama. Tako da je odrasla drugačije nego što sam ja odrastao.

 

Džejda Pinket-Smit, Džejda Pinket Smit, Vil Smit, Džejda Smit
foto: Profimedia

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker