potresno

LJUBILA MU JE RUKE I NOGE, NI SAMA NE ZNA KOLIKO: Krisi Tajgen se oglasila nakon pobačaja i ponovo nam slomila srce

0

"Ne mogu da vam objasnim koliko me ne zanima što vam smetaju te fotografije" , poručila je manekenka svima koji su je kritikovali

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Početkom meseca, manekenka Krisi Tajgen i pevač Džon Ledžend saopštili su da su izgubili bebu, a potom podelili potresne fotografije iz bolnice koje su rasplamsale raspravu.


Par je izgubio dete, koje su planirali da nazovu Džek, u petom mesecu trudnoće, a manekenka se od tada oglasila serijom emotivnih fotografija i tvitom u kojem je napisala da ne može da veruje da se vraća kući bez bebe. Ona je napravila podužu pauzu od društvenih mreža i oporavljala se od ove tragedije, a sada se oglasila emotivnim pismom koje je ponovo mnogima nateralo suze na oči.

 


Nisam znala kada ću biti spremna da vam se obratim i pošaljem ovo pismo u javnost. Imam potrebu da se svima zahvalim, mnogo je vas koji ste mi se javili, ostavljali poruke, slali cveće i pisma ohrabrenja, preplavili ste njima naš dnevni boravak. Sve smo to čitali u suzama, a sada moram da vam se zahvalim. Posebno mi znači to što niste očekivali ni odgovor, ni da se zahvalimo, niti bilo kakvu reakciju — istakla je Krisi.


Ona je detaljno opisala kako je došlo do gubitka bebe. Kako je objasnila, mesec dana pre pobačaja provela je u krevetu zbog običnog krvarenja, a plod nije dobijao dovoljno hranljivih materija putem pupčane vrpce. ubrzo je izgubila i plodovu vodu.


Ne lažem kada vam kažem da sam čak osetila njegove ručice i noge priljubljene za moj stomak s unutrašnje strane. Situacija je izmakla kontroli — napisala je manekenka između ostalog i dodala da se uvek trudila da negativne reči lekara protumači najpozitivnije moguće i ostane optimistična. Nije vredelo.


Dogodilo se ono na šta nisam želela ni da pomislim — kaže Tajgenova.


Kako je manekenka objasnila, pripremili su je za porođaj i primila je čak i epiduralnu anesteziju, a nekoliko sati kasnije držala je mrtvorođeno dete.

 

Raširila sam noge i počela da se okrećem prema Džonu, a on je počeo da izlazi. Doktori su malo vikali. Ne znam šta bih rekla, čak ni sada. Bilo je gotovo. Moja mama, Džon i ja samo ga držali i pozdravili se, majka je kroz jecaje izgovorila tajlandsku molitvu. Zamolila sam medicinske sestre da mi pokažu njegove ruke i noge, ljubila sam ih i ljubila. Nemam pojma kada sam prestala. Moglo je da traje 10 minuta ili sat vremena — napisala je Krisi.

 

S njom su u tim trenucima bili suprug Džon i majka, koji su joj pružili ogromnu podršku. Emotivno razorena, Krisi je poželela da drži svoje dete i fotografiše se s njim kako bi se oprostila. Kako je istakla, videla je da je Džonu to teško palo i da je oklevao.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on


Rekla sam mu da jednostavno mora to da uradi. Mrzeo je to. Videla sam. Nije mu imalo smisla u tom trenutku. Ali znala sam da moram da upamtim taj trenutak zauvek, kao što sam morala da upamtim naš poljubac pored oltara, kao što sam morala da upamtim suze radosnice nakon što sam dobila Lunu i Majlsa. I apsolutno sam znala da moram da podelim ovu priču — napisala je manekenka.


Ona je svesna toga da su ove fotografije rasplamsale raspravu i da je mnogo onih koji su je kritikovali što ih je podelila na Instagramu, ali ne mari zbog toga.


Ne mogu da vam objasnim koliko me ne zanima što vam smetaju te fotografije. Koliko me ne zanima što to nije nešto što biste vi uradili. Ja sam to proživela, ja sam odabrala da to uradim i, iznad svega, ove fotografije nisu ni za koga osim za ljude koji su doživeli ovako nešto ili interesuje kako izgleda takvo iskustvo. Ove fotografije su za ljude kojima su potrebne. Mišljenja drugih me ne zanimaju — istakla je Krisi.

 

1 / 10 Foto: Profimedia

 

Beba je kremirana, a urna će biit postavljena u posebnom mestu u njihovom domu.

 

Ona je istakla da je morala da podeli ovo pismo pre povratka normalnom životu.


Džek će uvek biti voljen, a našoj deci ćemo objasniti da živi u vetru i drveću i leptirima koje vide — napisala je manekenka.

 

 

makonda-tracker