porodica predana kulturi

SUPRUG ŽIVA LEGENDA GLUME, OTAC SLAVNI PISAC! Ove zanimljive detalje o glumici Milici Mihailović sigurno niste znali

0

Iako je godinama gledamo i volimo, mnogima su promakli neki detalji iz života šarmantne glumice jer svoju privatnost čuva daleko od medija

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Prvu ulogu na velikom platnu Milica Mihailović zabeležila je još 1993, kada je igrala Veru u filmu "Kaži zašto me ostavi".

 

Od tada nas je oduševila u brojnim ulogama, a s najviše simpatija priča se o njenoj epizodi u kultnoj seriji "Otvorena vrata", dok je igrala i u "Paket aranžmanu", "Urnebesnoj tragediji", "Mrtav 'ladan", "Čekaj me, ja sigurno neću doći", "Ustaničkoj ulici", "Smrti čoveka na Balkanu"... Mlađa publika obožava je zbog uloga u "Sinđelićima", "Komšijama" i "Vojnoj akademiji", a ona vredno igra i u pozorištu, pa iza sebe ima desetine maestralnih uloga.

 

Ipak, ona se ne eksponira previše, pa samo najveći poštovaoci njenog rada znaju interesantne detalje o njenom porodičnom životu. Naime, Miličin otac je čuveni pisac Dragoslav Mihailović, član SANU i autor romana "Petrijin venac", "Kad su cvetale tikve", "Čizmaši"...

 

foto: Dragana Udovičić

Pored toga, ona je godinama u srećnom braku s 23 godine starijim kolegom Vojom Brajovićem, živom legendom srpskog glumišta, a kruna njihove bračne sreće je sin Relja.


Par se upoznao na snimanju filma "Urnebesna tragedija", a zanimljivo je da je Brajović igrao u predstavi "Kad su cvetale tikve", komadu zasnovanom na romanu Miličinog oca, mnogo godina pre nego što su se upoznali.

 

1 / 4 Foto: Damir Dervišagić


Ljubav podrazumeva emotivnu stabilnost i veoma mi je važna jer bez nje ništa nema smisla. Najvažnija komponenta našeg odnosa jeste to da se oslanjamo jedno na drugo, da se razumemo i nikada nam nije dosadno. Nas dvoje imamo vrlo živ odnos, a pošto je ljubav tajna, ne bih umela to da vam objasnim do kraja — izjavila je jednom prilikom Milica.

 

Za Voju me vezuje totalna bliskost i potreba da o svemu razgovaramo, bez obzira na to što se u mnogo čemu ne slažemo — otkrila je u jednom intervjuu Milica. — Ma, volim ga zato što je klikeraš, što je vrlo duhovit i što je lojalan i srčan. Moje poverenje u njegov pozorišni instikt je ogromno, što nije nevažno ako se ima u vidu da nas dvoje radimo isti posao i da veliki deo života razgovaramo o tome. I kod mojih roditelja postoji prilična razlika u godinama, tako da je to meni oduvek delovalo nekako prirodno. Ne znam da li bi nam bilo lakše da smo vršnjaci. Ne verujem. Mislim da svi ljudi koji osluče da žive zajedno moraju biti rešeni, uporni, beskrajno tolerantni — rekla je tada.

 

 

 

makonda-tracker