ovo niste znali

JEDNOM NIJE NI PREPOZNAO ROĐENU MAJKU: Odnos princa Čarlsa i Elizabete II uglavnom se opisuje jednom rečju — KOMPLIKOVAN

0

Britanska kraljica majka je četvoro dece, kojima zbog obaveza i odgovornosti koje njena titula podrazumeva nije mogla da se posveti koliko je želela

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Princ Filip i kraljica Elizabeta dobili su tokom svog sedamdesettrogodišnjeg braka sinove Čarlsa, Endrua i Edvarda i ćerku Anu, a njihovo najstarije dete i Elizabetin prestolonaslednik, prvi u redu za tron Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije.


Kako je nedavno pisao Express, princ Čarls i njegova majka imaju odnos koji bi se najbolje mogao opisati kao komplikovan. Više puta engleski mediji pisali su da se "šuška" da bi kraljica mogla da "preskoči" svog sina i preda presto unuku Vilijamu, što Bakingemska palata nikad nije potvrdila.

 

 

Navodno Čarls s Elizabetom blizak odnos — kao ni sa svojim ocem princem Filipom — i roditelji su ga u detinjstvu držali na blagoj distanci. Zato je princ uvek bio prisniji s kraljicom Meri, svojom bakom, čak toliko da u jednoj prilici, tvrdi ovaj portal, uopšte nije prepoznao rođenu majku.

 

foto: Shutterstock

Sudeći po dokumentarnom filmu "Njeno visočanstvo kraljica: Neverovatan život", kada je Elizabeta stupila na tron, često je bila odsutna zbog svojih dužnosti prema Kraljevstvu. Jednom je šest meseci provela na turneji po 12 zemalja širom planete, a kada se vratila kući — Čarls je navodno nije znao ko je ona.


Izvor blizak princu prošle godine je za The Sun izjavio da Čarls često opisuje svoju majku kao "hladnu, distanciranu, nedostupnu".


Odnos između kraljice i princa Čarlsa uvek je bio komplikovan, čak i kao veza između majke i njenog najstarijeg sina, a kamoli kao složen odnos očekivanja i istorije između monarha i njegovog naslednika — zaključio je tada neimenovani izvor.

 

 

makonda-tracker