misteriozne smrti, droga, preljube...

NAJMRAČNIJE TAJNE KRALJEVSKE PORODICE: Ovi skandali potresali su SVET, a neki od njih ostaviće vas u potpunom ŠOKU!

1

Britanska kraljevska porodica važi za jednu od najpoznatijih na svetu, zbog čega ne čudi činjenica da svaki detalj vezan za živote njenih članova izaziva posebnu pažnju.

foto: Profimedia

7. Supruga izabranika kraljice Elizabete I tragično je nastradala pod misterioznim okolnostima

 

Kraljica Elizabeta I imala je aferu sa svojim prijateljem Robertom Dadlijem, a ono što je njihovu vezu činilo skandaloznom jeste činjenica da je on u to vreme bio oženjen ženom po imenu Ejmi Robsart. Kraljica i Dadli zbog njegovog već postojećeg braka nisu bili u mogućnosti da se venčaju, a nakon što je Robsartova iznenada preminula pod nerazjašnjenim okolnostima, Elizabeta i Robert nisu mogli da pobegnu od spekulacija da su upravo oni krivi za njenu smrt.

 

Te glasine vremenom su se samo pojačavale, kako je isplivavalo sve više detalja njene smrti. Naime, Robsartova je pronađena mrtva u podnožju stepeništa sa slomljenim vratom, što je mnoge navelo da pomisle da je u pitanju slučajan pad ili samoubistvo, međutim, nakon veštačenja otkriveno je da je imala duboke rane na glavi koje su, navodno, izazvane udarcem pre pada.

 

8. Ričard III suočio se sa optužbama za ubistvo svojih nećaka

 

Istoričari koji se bave životima članova kraljevske porodice tvrde da istraživanja svedoče o tome da je Ričard III izvršio ubistvo dvojice svojih nećaka, nakon smrti njihovog oca Edvarda IV. Ričard je navodno svoje bratance, dvanaestogodišnjeg Edvarda V i devetogodišnjeg Ričarda, vojvodu od Jorka, zaključao u tornju, a kada i pod kojim okolnostima su preminuli, nikada nije utvrđeno. Postoje dve verzije događaja po kojima je navodno kralj lično izvršio ubistvo dečaka, dok je po drugoj teoriji to učinio njegov sluga Džejms Tajrel. Posmrtni ostaci dečaka pronađeni su zakopani u tornju 1674. godine, a godinama kasnije zahtevalo se da se analizira urna u kojoj se nalaze njihovi posmrtni ostaci. Međutim, kraljica te zahteve nikada nije odobrila.


9. Biseksulanost princa Džordža i korišćenje droga

 

Džordža, vojvodu od Kenta, mnogi smatraju najkontroverznijim članom britanske kraljevske porodice. Iako se porodica trudila da sačuva svoju privatnost i ne ističe se u javnosti, život princa Džordža bio je česta tema i glavni izvor tračeva. Princ je navodno imao pozamašnu listu ljubavnika - kako ženskog, tako i onih muškog pola, a bio je redovan gost brojnih žurki na kojima su se navodno u velikoj meri koristili narkotici poput kokaina i heroina.

 

Princ Džordž tragično je nastradao u avionskoj nesreći 1942. godine, međutim, sve do danas neki detalji ostali su nerazjašnjeni, pa se o njegovoj smrti i dalje pojavljuju brojne teorije zavere. Prema nekim nagađanjima, njegov način života bio je previše raskalašan i neprimeren za jednog člana ugledne kraljevske porodice, zbog čega se sumnja da avionska nesreća nije bila slučajna.

 

 

makonda-tracker