FOTO

Jednog dana će sesti na tron i zavladati svetom: Ovi mališani su naslednici najpoznatijih kraljevskih porodica

0

Iako britanski naslednici princ Džordž i princeza Šarlot prednjače u svojoj popularnosti i eksponiranosti u medijima, ima još mnogo kraljevskih mališana koji oduševljavaju svojom pojavom

foto: Profimedia

5. Princeza Estela


Petogodišnja princeza Estela je najstarije dete švedske princeze Viktorije i njenog supruga princa Danijela.

 

Budući da je njena majka Viktorija sledeća u redu za tron, to malenu Estelu čini drugom u liniji za presto.

 

Takođe, prvo je žensko dete u istoriji koje se rodilo s pravom na nasleđivanje krune i to direktnim pravom, a ne zbog toga jer se nisu rodili muški naslednici.

 

foto: Profimedia

S obzirom na to da će jednog dana biti kraljica, od samog rođenja ova preslatka devojčica je u centru medijske pažnje u zemlji.

 

Tako neretko mogu da je "uhvate" u neodoljivim pozama kada pokazuje kako je uprkos plavoj krvi vrlo slična svim svojim zaigranim vršnjacima.

 

6. Princeza Gabrijela i princ Žak

 

foto: Profimedia

Najmlađi članovi monaške porodice blizanci Žak i Gabrijela napunili su nedavno dve godine. Dvoje mališana u decembru 2015. uveselili su princezu od Monaka Šarlin i njenog supruga princa Alberta II.

 

foto: Profimedia

Princezi Šarlin Žak i Gabrijela su prva deca, a princ Albert II ima dvoje vanbračne dece. S obzirom na to da su deca različitog pola, prema tradiciji presto će da nasledi sin. Rođenje Žaka i Gabrijel obeleženo je s 42 pucnja iz topa. Princ Albert II i princeza Šarlin u braku su šest godina.

 

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker