FOTO

Jednog dana će sesti na tron i zavladati svetom: Ovi mališani su naslednici najpoznatijih kraljevskih porodica

0

Iako britanski naslednici princ Džordž i princeza Šarlot prednjače u svojoj popularnosti i eksponiranosti u medijima, ima još mnogo kraljevskih mališana koji oduševljavaju svojom pojavom

foto: Profimedia

3. Princeza Amalija

 

Princeza Amalija od Nasaua je luksemburška trogodišnja princeza i najstarije dete tamošnjeg princa Feliksa i princeze Kler.


Iako ova porodica nije na svim naslovnim stranicama poznatih svetskih magazina, mora se priznati da su jedna od lepših kraljevskih porodica, a malena princeza očarava svojim preslatkim osmehom.

 

foto: Profimedia

Dve godine nakon Amalije, srećan par dobio je još jednu ćerkicu princezu Lijam.

 

 


4. Princeza Elizabet

 

foto: Profimedia

Punog imena Elizabet Terezija Marija Helena, rođena je 25. oktobra 2001. godine i po rođenju je stekla titulu princeze.

 

Najstarije je dete belgijskog kraljice Matilde i kralja Filipa, koji je na vlast došao kada je njegov otac Albert II abdicirao 2013. godine.


Ova 16-godišnja plavokosa mlada princeza trenutno pohađa privatnu srednju školu u Briselu, a u slobodno vreme bavi se plesom i učenjem stranih jezika. Za sada tečno govori holandski, francuski i nemački.

 

foto: Profimedia

Takođe, na mnogim kraljevskim venčanjima u svojoj zemlji je u ulozi deveruše, a nedavno je imala i prvi kraljevski angažman. U čast svim poginulim u Prvom svetskom ratu, održala je emotivni govor koji je oduševio sve prisutne.

 

To je svojevrsna uvertira u ono što je jednog dana očekuje, budući da je prva u redu za nasleđivanje belgijske krune.

 

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker