život srećne porodice

Moj suprug je prihvatio sve naše običaje: Ovako izgleda proslava Božića u domu Jelene bin Drai (FOTO)

0

Nekadašnja mis Jugoslavije Jelena bin Drai, inače supruga šeika Saida bin Draija, s kojim ima troje dece - Asiju, Hilala i Hamdana - danas živi u Dubaiju, ali to ne znači da ne poštuje svoje običaje.

 

A post shared by Jelena Bin Drai (@jelenabindrai) on

 

- Novu Godinu slavili smo s prijateljima i familijom koja je u Dubaiju. Sada su na redu Božić i srpska Nova godina. Moj suprug je prihvatio sve naše običaje, a deca znaju da su to običaji njihove majke. Sve se slavi kod nas u kući, te zbog toga deca imaju prilike da uče tradiciju i kulturu sa svih strana sveta. Najnormanije slavimo Božić i Uskrs, s decom farbam jaja, iako nismo u Srbiji. Znaju sve što je vezano za veru i tradiciju. To što su oni po ocu muslimani, to je njihova religija i tradicija. Ja imam svoju, a deca treba da znaju za naše običaje - kaže Jelena.

 

 

Ona ističe i da pre venčanja nije bilo potrebe da promeni veru.

 

 

A post shared by Jelena Bin Drai (@jelenabindrai) on

 

- Nema potrebe da menjam veru, islamska veroispost i pravoslavna veoma su slične, nema velike razlike zato što je Kuran došao poslednji. On je nastao od Biblije, zato ne vidim potrebu da menjam svoju veru iz pravoslavlja u islam, niti je to od mene ikada iko tražio. Čvrsto verujem da deca treba da budu ono što je otac, zato što decu gubiti između dva puta, dve vere i ostalih stvari, mislim da im samo može doneti loše. Deca treba da znaju ko su i šta su od rođenja. Zato smo se Said i ja dogovorili da deca budu ono što je otac. Nema potrebe da menjam svoju veru, to nikada nisam želela. Poštujem svoju i njegovu religiju - kaže bivša manekenka koja već godinama uspešno bavi dizajnom.

 

makonda-tracker